Fatih AKKUŞ
 
Sivas öncesi verdiği demeçte hem yabancı futbolcu sınırlamasına, hem de takımının gidişatına dikkat çekti  Tecrübeli teknik adam Samet Aybaba... 
Gidişattan memnun olduğunu ancak bazı şeylerin de zaman alacağını özellikle belirtti. Aybaba açıklamasında “Biz ilk geldiğimiz günden bu yana bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. O yapının temel taşları oturmaya başladı. Oyuncularımız daha iyi yerlere gelecekler. Çünkü o şekilde çalışıyorlar. Biz, onlar iyi oldukça mutlu oluyoruz. Onları da mutlu etmeye çalışıyoruz. Elbette bazı şeyler zaman alacak ama ben gidişattan memnunum. Yeni oyuncuların da kadroya alışmasından sonra daha iyi sonuçların geleceğine inanıyorum. Haftalar ilerledikçe takım oturacak. Takımın şu an için gidişatı beni memnun ediyor” şeklinde konuştu.
 
 
Serbest olsun 
kriter olsun
 
Alt yapıdaki oyunculara verdiği değer ile bilinen Aybaba yabancı oyun kuralıyla alakalı yaptığı değerlendirmede “Biz en başından beri ‘Serbest olsun, kriter olsun’ diyoruz. Bu iş sisteme bağlanmadan çözülmez. Rakamlarla oynayarak bir yere varamazsınız. Sayı 7 olmuş, 14 olmuş ne fark eder. Öncelikle bir kriter getireceksin. Bu işin çalışması yapılır. Yabancı oyuncu serbest bırakılsın ama milli olma sayısı, yaş ve maç oynama kriterleri getirilsin. Ancak bu şekilde bir yere varılır” dedi.
 
 
 
Her şey yeni ama alışacağım
 
Bursaspor’un Boluspor’dan transfer ettiği genç oyuncu Umut Meraş, Bursaspor TV’ye verdiği röportajda aile ortamını çok sevdiğini vurguladı ve şunları aktardı “Milli arayı iyi değerlendirmek için iyi bir maç olacak. Lig maçı gibi bu da önemli. Çünkü kendimizi ve takımı göreceğiz. Yeni şehir, yeni stat, yeni atmosfer, yeni tesis hepsi yeni. Şu an alışma dönemindeyim. Ne kadar çabuk atlatırsam o kadar iyi. Ama burada çok güzel bir aile ortamı var. Herkes çok iyi. Bu durumu en kısa sürede atlatacağız. Biz de takıma yararlı olacağız”
 
 
 
Milli ara bize iyi gelecek
 
Yeşil Beyazlılarda son haftalarda ortaya koyduğu performans ile formayı kapan Furkan Soyalp takım için milli aranın çok iyi geldiğini söyledi. Soyalp: “Bu arayı iyi değerlendirmemiz lazım. Sivasspor maçı inşallah bizim için verimli olur. Ne yapabiliyoruz göreceğiz. Sakatlık olmaz umarım. Bazı arkadaşlarımız takıma geç katıldı. Bazıları idmanlara geç çıktı. Bu milli ara bizim için verimli olacaktır. Aynı zamanda da birbirimize alışmış olacağız” dedi.
 
 
 
O formayı istiyorum
 
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kariyerinin baharında henüz 16 yaşında A takıma çıkan Muhammet Emin Sarıkaya Bursaspor formasını alacak ve bir daha bırakmayacağını söyledi. Sarıkaya “Oynamak için can atıyorum. Uzun süredir maç oynamıyorum. Benden büyük abilerim var. Barış abi ve Burak abi gibi. Şimdi şans geleceğini düşünüyorum. Değerlendirmek için elimden geleni yapacağım. Forma şansı çok zor. Ben de kendimi kadroya sürekli girebileceğimi göstermem lazım. O yüzden çalışacağım. Benim için çok önemli” dedi.