Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un sezon başından beri oynadığı futbol Başakşehir karşısında zirve yapınca İstanbul medyası bile alkışlar hale geldi. Özellikle istatistiklere bakıldığında Başakşehir’i sahadan silen Timsah, Sivas deplasmanı öncesi rakibine de gözdağı vermiş oldu. Son haftaların golcüsü Sakho’nun attığı goller kadar sayılmayanları da koyduğumuzda Sivas’ın ne gibi bir önlem alacağı merak konusu. Aybaba rakibi iyi tanıyan ve analiz eden bir kafa yapısına sahip. Bu maçta alınacak farklı bir galibiyet kaçınılmaz.

Şeffaf olmaya çalışıyoruz

Bursaspor’un tarihinde ilk defa yönetim haricinde bir bağımsız denetleme kurulu seçildi. Yalçın Cambaz ve ekibi ilk çalışmasını önceki akşam gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı’nda camia ile paylaştı. Konuşmasına verilen görevden dolayı teşekkür ederek başlayan Cambaz, “28 Mayıs‘ta mazbatamızı aldık ve ilk amacımız divan toplantısına mali çalışmalarımızı yetiştirerek şeffaf bir şekilde paylaşmaktı. Başlıca hedefimiz yönetim kuruluna ışık tutmak ve şeffaf bir denetlenebilir yapıda bu hususları sunmaktır. Biz bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yönetimimize ve personele teşekkür ediyorum. İstediğimiz her evrak gününde ve zamanında bizlerle paylaşıldı” değerlendirmesinde bulundu. Yalçın Cambaz’ın Divan Kurulu Toplantısı’nda açıkladığı borçların dağılımı şöyle:

  • Sportif borç: 151 milyon TL
  • Finansal borç: 120 milyon TL
  • Yönetici borcu: 82 milyon TL
  • Ticari borç: 47 milyon TL
  • Kamu borcu: 36 milyon TL
  • Diğer borçlar: 16 milyon TL

Futbolun kimyası bozuldu

Bursaspor Başkanı Ali Ay, VAR sistemiyle alakalı sitemde bulundu. Ay, “Bu sezonun en büyük hayal kırıklığı VAR’dan bahsetmek istiyorum” diye başladığı konuşmasında, “Bu sezon uygulanmaya başlanılan bu sistem teknoloji desteği ile hakem hatalarını en aza indirilmek için yapıldı ancak 6 hafta sonunda ortaya çıkan tablo şudur; futbolun kimyasını bozmuş, bu işten en çok zararlı çıkan da Bursaspor olmuştur. Fenerbahçe maçında oyuncumuzun rakibine müdahalesi ceza sahasında dışında olmasına rağmen verilen kararla ilk mağduriyetimizi yaşadık. Aynı karşılaşmada Fenerbahçe’nin ikinci golü öncesinde faul görülmemiştir. Attığımız gole ofsayt verilmiştir. Yine elle oynama görülmemiş ve penaltımız yenmiştir” ifadelerini kullandı.

‘HAKEM HATASINA RAZIYIZ’

Konyaspor maçıyla mağduriyetin sürdüğüne vurgu yapan Başkan Ay, “Konya maçında da VAR sistemi yüzünden 2 puan kaybettik. Bursa’da oynadığımız Beşiktaş maçında da yediğimiz gol ofsayt olmasına rağmen gol kararı verilmiştir. Rize’de, Sakho’nun milimetrik mesafe gösterilerek golü ofsayt gerekçisi ile sayılmamıştır. Bu bizi üzmüştür. Başakşehir maçında da ortaya çıkan tabloyu herkes gördü. Bu puanların telafisi mümkün değildir. Görüyoruz ki tartışmalar azalmıyor, aksine artıyor. Bu uygulamadan en fazla canı yanan kulübün Bursaspor olması da ayrı bir tartışma konusudur. ‘Hakem hatasına razıyız’ deme noktasına geldik. Önümüzdeki hafta hocamızla birlikte MHK’ya ziyarette bulunacağız” dedi.

Her şey yolunda

Yerel bir gazeteye verdiği demeçte, ‘Bursaspor’un galibiyet almaması takımı strese sokar mı?’ sorusuna cevap veren Ömer Erdoğan, taraftarın bakış açısının değiştiğini söyledi. Ömer Erdoğan, “Skora yansımıyor fakat ortada iyi bir futbol var. Her şeyden önce umut var. Pozisyona giren, hücum oynayan bir ekip görüyoruz. Bursaspor’un bütün maçlarını izledim üstünlüğü hiçbir şekilde vermedi. Bence kazanamamak strese sokmaz. Çünkü 2 senedir sıkıntıyı yaşayan oyuncular takımda kalmadı. Değişim oldu. O sıkıntıyı yaşamayan oyuncular bulunduğu için strese girmezler. Ben olumlu bakıyorum. Taraftarın da buradaki bakış açısı çok önemli. Onlarda olumlu ve pozitif bakıyor. Futbolcular şuan bunu hissediyor. Kazanamasalar bile alkışlanıyorlar. Bu çok önemli bir ayrıntı. Biz Güvenç Kurtar zamanında bir Trabzonspor maçı oynamıştık. Kazandık fakat teknik kadroya, oynanan futbola tepkiler olmuştu. Bu ayrıntılar oyuncu için her zaman çok önemlidir” dedi.


Bursaspor zevk veriyor

Bursaspor taraftarının sevgilisi “Bursa’lı Sinan” lakaplı efsane golcü Sinan Kaloğlu ise “Kazanamamak olumsuz bir psikoloji yaratır. Sıkıntı oluşturur. Kaybetmemek tabi ki güzel bir şey fakat oyuncuların aklı tamamen 3 puandadır” dedi. “Oyuncu kardeşlerime bu durumu çok düşünmemelerini tavsiye ederim” diye mesaj gönderek Kaloğlu, “Çünkü kafa oraya takılırsa, başka şey düşünemezsin. Ben Bursaspor’dan umutluyum. İzlerken zevk alıyorum. Son Başakşehir karşılaşmasını çok beğendim. Sadece bu olayın birkaç hafta daha sürmesi durumunda, paniğe yol açmasından korkarım. Oyuncu sahada istediklerini yapamaz. Kolay işler değil bunlar. Mental olarak, gerek camianın, gerek teknik kadronun, gerekse yönetim destek çıkması gerekir oyunculara. Ben bu şanssızlığın kırılacağına eminim” şeklinde konuştu.