Fatih AKKUŞ

Bütün Bursaspor tribün liderleri bir araya geldi. Özellikle yönetime en sert tepkileri veren Selim Kurtulan bile bu ince çizgide “Arkadaşlar tepkinizi bir kenara bırakın ve şimdi takıma sahip çıkma zamanı olduğunu unutmayın. Özellikle bu hassas dönemde transfer yapılması için acilen destek bulalım. Başkan ve hoca transfer istese de yapılan hatalar daha önceki dönemlerde transfer tahtasının kapanmasına neden oldu. İşin daha vahimi ise puan silmeye kadar gidecek bir durum var” diyerek hem Belediye başkanlarını, hem de adaylarını göreve davet etti. İş adamlarını ve özellikle kendisini bu şehrin sahibi zannedenlere seslenerek mesajını verdi. Ardından ise tribünlerin abisi Mehmet Güzelsöz “Bu şehrin sözüm ona sahipleri, başkanları ve adayları. İş adamları başta olmak üzere. Bu takıma sahip çıkalım” diyerek içinde bulunduğumuz zor dönemi kısaca özetlemiş oldu.

ŞİMDİ NE YAPILMALI

Taraftar toplantısından önce bizzat kaleme aldığım konu “Belediye başkanları ve adaylarının daha önce Recep Altepe’nin yaptığını yapması gerek” diyerek aslında hedefi işaret etmiştik. Bu şehirde yüzlerce siyasi var. Ne hikmetse mecliste bu siyasiler boy, boy Bursaspor atkısıyla poz verir. Ancak iş desteğe geldiğinde bir elin parmağını geçmeyecek insanlar ortada olur.

BELEDİYE PARA DEĞİL KAYNAK BULMALI

Alinur Başkan’ın daha öncede dile getirdiği “Ben Bursaspor başkanı veya hocası değilim” cümlesinden yola çıkarsak... Evet sizler bu şehrin yönetenlerisiniz. Sahipleri ise Bursa halkı. Bu bilinçle hareket ettiğimizde protokolünde oturduğunuz bitmemiş stadyumun içerisinde bir şehrin hayallerinin olduğunu unutmadan acilen destek olmak ZORUNDASINIZ! Bu zorunluluk vatandaştan aldığınız oyların getirisidir. Bence Belediye çatısı altında iş yapan taşeron firmalara Bursaspor’a destek olma konusunda hafif yollu bir zorunluluk getirilebilir.. Belediye’ye iş yapan her firma Bursaspor’a destek olursa emin olun ne rant kavgası olacaktır, ne de Bursaspor bu kadar zor durumda kalacaktır. Tabii ki işin yasal boyutu konusunda benim bir cümle kurmam doğru olmaz. Sonuçta bağış sistemi diye bir şey var.

BURULAŞ DA UNUTMAMALI

Bir diğer destek ise pek ala Burulaş’tan gelebilir. Bursaspor taraftarının yaşadığı çile maç günleri illaki o istasyonların kameralarına yansıyordur. Bugüne kadar yapılan hiçbir zamma itiraz edilmedi. Yapın 10 kuruşluk bir zam ve açıklayın “Bu 10 kuruş her binişte Bursaspor’un kasasına girecek” bir kaba hesap yaparsak. Ayda 10.000.000 kişi Bukart basmış olsa 0,10 ile bu rakam çarpıldığında senede 12.000.000 gibi bir rakam Bursaspor’un kasasına kalacak. Buna da itiraz edecek 100 kişi çıkacağına inanmıyorum. İstediğinizde neler olabileceğini az çok biliyoruz. Örnek vermek istemem ama hani şu kanadı kırık su kuşları, uçamayan uçaklar ve havaalanları vs… Bunlara harcanan parayla Bursaspor şaha kalkardı. Bir sefere mahsus bunu yapın gerekirse ömür boyu stadyumda Burulaş reklamları dönsün.

BU SADECE SİZLERE DEĞİL

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi

Emin olun bu sadece sizler için değil. Her gün oturtun beni bu bilgisayarın başına neler yazarım, neler. Ancak yazmakla olmuyor maalesef. Buyurun önümüzde seçim var. Kim benden oy istiyorsa bu şehrin her türlü hassasiyetine sahip çıkar ve Bursaspor’a destek olur. O zaman seve, seve malum parti hariç oyumu kullanırım. Ben 10 sene sonra oğluma “Babacığım bak Bursaspor bu senede şampiyon olacak” demek istiyorum. Şimdi olduğu gibi “Oğlum düşmeyiz merak etme” demek istemiyorum. Bursa’da huzuru sağlamak istiyorsak en büyük huzur kaynağı bu şehrin Bursaspor olduğunu unutmayalım.