Ufuk IRGAŞ

Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı

Bursalı tekstilciler ‘Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu’nda buluştu. TETSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda geleceğe umutla bakıldığının da altı çizildi. Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu sözcüsü Ufuk Ocak’ın sektöre dair açıklamalarda bulunduğu etkinlikte, Bursalı firmaların lider oyuncu pozisyonlarını koruyabilmeleri adına TETSİAD’da yeni bir vizyon hedeflendiğine vurgu yapıldı. Uluslararası arenada da ön plana çıkılması gerektiğini kaydeden Ocak, Türkiye’de birlikte hareket etme kültürünü temsil eden en önemli şehrin Bursa olduğunu belirtti. Bir sektörde gösterilen birlik ruhunun bütün sektörleri olumlu etkilediğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan BUTTİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadettin Garip, Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu’nda yakalanan güç birliğinin tüm platformlarda sergilenmesini arzu ettiğini katılımcılarla paylaştı. 

ORTAK AKIL ÖNEMLİ
Şehirdeki tekstilcilerin tek vücut olarak hareket etmelerinin mutlak başarıyı kesinlikle getireceğini söyleyen DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ise “Bursa ortak akıl iradesiyle bugüne kadar çok başarılı projelere imza atmıştır dedi ve ekledi: “Ev tekstili sektörünün yer aldığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgemiz, BTSO tarafından hayata geçirilen MESYEB, BUTEKOM, BUTGEM gibi Bursa’ya güç katan önemli yatırımlardan. Hayata geçirilecek benzer projeler ve çalışmalarla gerek sektörümüzün gerekse de TETSİAD’ın çok daha iyi yerlere geleceğine inancım sonsuz.”

BEKLENTİLER DAHA DA GÜÇLENDİ
Dış ticaretini geliştirmeye çalışan firmaların yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek konuşan Nar Brode Yönetim Kurulu üyelerinden Hüseyin Mercan, TETSİAD’dan bu konuda üyelerine rehberlik etmesi gerektiğinin altını çizdi. Buluşmanın sektördeki beklentileri daha da güçlendirdiğini kaydeden Mercan, birçok sıkıntının çözüme kavuşması için derneğin vereceği destekten şüphesinin olmadığını dile getirdi. Programa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da katıldı.