İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu, "Babam toplumda her kesimin kendine yakın hissettiği bir gazeteciydi. Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı. İnşallah bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenlerini kitabı ve albümü ile buluşturacağız" dedi. 

İzmir’de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden 55 yaşındaki gazeteci-yazar Tayfun Talipoğlu’nun cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna getirildi.

"Bu hafta albümü çıkacaktı"

Üzgün olduğu görülen Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı. Babasının bu gece saat bir bir buçuk sıralarında kalp krizi geçirdiğini belirten Candaş Talipoğlu, "Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi.

Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stand takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı. Arkadaşlar müdahalede bulunmuş 45 dakika ama olmadı. Defin Ankara’da olacak. Yarına yetişir mi bilmiyorum ama yetişmezse perşembe olacak. Babam 1990 yılından beri fiilen gazetecilik yapıyor.

Özellikle 'Bam Teli' ile herkesin tanıdığı biri oldu ama kendisi gazete yazarı olarak başlamıştı. Toplumda herkesin kendine yakın hissettiği gazetecilerden biri olduğunu hissediyorum. Bu ülkede çok şeye katkı sağladı. Barış ve birliktelik için çok çaba sarf etti. Eğitim kampanyalarına çok emek verdi elinden geldiğince. Herkes tarafından sevilen ender bir gazeteci olduğunu düşünüyorum.

Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı. İnşallah bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenlerini kitabı ve albümü ile buluşturacağız" diye konuştu.

Yapılacak otopsinin ardından Tayfun Talipoğlu’nun cenazesinin saat 14.00 uçağı ile Ankara’ya götürüleceği ve Ankara'da defnedileceği öğrenildi.