Türkiye'deki ilk corona virüs (Covid-19) vakası dün gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Bakan Koca, yurt dışı geçmişi bulunan bir erkek vatandaşın korona virüs testlerinin pozitif olduğunu duyurarak hasta ile yakınlarının karantinaya alındığını bildirdi. Bu gelişmenin ardından, Trabzon, Konya, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerde yaşayanların yanı sıra diğer illerde yaşayan milyonlara öğrenci ve veli de 'Okullar tatil edilecek mi?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

ÜNİVERSİTELER VE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ? MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK DÜN BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Üniversitelerin ve okulların tatil edilmesi hakkındaki beklentiye yönelik dün akşam saatlerinde bir son dakika açıklaması yapan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, coronavirüs tedbirleri kapsamındaki sürecin değerlendirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam edildiğini bildirmişti. Öte yandan, bugün merakla beklenilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi ve açıklama yapılıyor.

CORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI? HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLUR?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, bugün kendisine gelen "Coronavirüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi?" sorusuna yanıt verirken flaş bir açıklamada bulundu. Peki, Trabzon, Konya, İzmir, Ankara ve İstanbulda okullar tatil edildi mi? Hangi illerde okullar tatil olabilir? Bazı üniversitelerden ise öğle saatlerinde tatil haberleri geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Coronavirüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi?" sorusu üzerine,"Bugün ortak açıklama yapacağız, birlikte göreceğiz." dedi.

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANTISI'NA MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK DA KATILDI

Koronavirüs Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından bugün ilk kez toplandı. Toplantı, Sağlık Bakanlığı'nda saat 13.30'da başladı. Toplamda 26 kişiden oluşan bilim kurulunda bakanlık bürokratlarının yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

Toplantının ardından saat 17.15'de basın açıklaması yapılmaya başlandı.

YÖK BAŞKANI SARAÇ REKTÖRLER VE AKADEMİSYENLERLE BİR ARAYA GELECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç'ın korona virüsle ilgili üniversitelerin tatil edilmesi konusunu bugün akşam saatlerinde 207 üniversite rektörünün ortak kararıyla kesinleştireceği belirtildi.

İşte tatil kararı alan üniversiteler;

HANGİ ÜNİVERSİTELER TATİL?

(Özel) Bursa’da teravih namazına en çok gelen çocuklara tablet ve akıllı saat ödülü (Özel) Bursa’da teravih namazına en çok gelen çocuklara tablet ve akıllı saat ödülü

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Korona virüsü nedeniyle derslere uzaktan devam etme kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

Kadir Has Üniversitesi, koronavirüsü nedeniye alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, ''Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız.'' denildi. (sabah.com)