Fatih AKKUŞ

Bursaspor sorunlu geçen transfer dönemini kazasız belasız atlattı. Morallerin yüksek olduğu Özlüce’de kadronun yavaş yavaş oturmaya başlaması ise yönetimi oldukça memnun etmekte. Forvet hattındaki sorunu büyük ölçüde çözen Timsah’ta teknik direktör Samet Aybaba’nın gençleri yavaş yavaş parlatması takdir toplamaya başladı. Son günlerde sıkça dile getirilen yabancı oyuncu kuralının Bursa’ya uğramamış olması ve Vakıfköy patentli oyuncuların takımın kemik kadrosunu oluşturması gelecekte Bursaspor’un neler yapacağının da göstergesi.

TÜRK FUTBOLUNA DAMGA VURACAKLAR

Ramazan Keskin, Çağatay Yılmaz, Ataberk Dadakdeniz, Muhammet Şengezer, Okan Koçuk, Furkan Soyalp, Ertuğrul Ersoy, Furkan Emre Ünver gibi isimlerin A takım kadrosunda yer alması teknik heyet ve camiayı sevindiren bir diğer konu. Bir de alttan gelenler var ki onlar zaten önümüzdeki 10 yıla damga vuracak isimler. Zeynullah Türkay, Hasan Basri Ünal, Ali Akman şimdilik kadroya en yakın isimler olsa da daha birçok genç futbolcu formayı giymek için gün sayıyor.

Lima ve tavrı

Bursaspor’un kadrosuna kattığı, sahada verdiği mücadele ile tribünlerin takdirini toplayan Allano Lima, son 2 haftadır sergilediği agresif davranışlarıyla herkesi şok etti. Özellikle Sivasspor ile oynanan Cumhuriyet Kupası maçında kaçırdığı penaltı sonrasında gülümsemesi oyuncunun Bursa’yı ciddiye almadığını gösteriyor. Gece hayatı ve geldiği günden beri sosyal medyada paylaştıkları da oyuncunun marjinal bir karaktere sahip olduğunu ortaya koymakta. Samet Aybaba’nın oyuncuyla bir görüşme yapıp uyaracağı edinilen bilgiler arasında.

Mutsuz olduğum tek yer Bursa

Kariyerinde Chelsea, PAOK, Fenerbahçe ve Bursaspor bulunan Miroslav Stoch Çek Cumhuriyeti’nde basın mensuplarına bir dizi açıklamalarda bulundu. Muhabirin “Oynadığınız takımlar içerisinde hangisinde mutlu değildiniz?” sorusuna Stoch “Oynadığım her takımda mutluydum. Sadece Bursaspor’da mutlu değildim. Mutsuz olduğum tek yer orasıydı. Prag’da da çok mutluyum. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nden elendik ama Avrupa Ligi’nde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Çek Ligi’ni de kazanacağımıza inanıyorum çünkü ligde en iyi takım biziz” dedi.