Daha önce Japon bir tohum firmasının Karacabey’e yatırım için girişimde bulunmasının ardından, bu kez de Lübnan asıllı Rayal Tarım ilçede mısır ve ayçiçek tohumu üretmek için kolları sıvadı. 

Rayal Tarım Yöneticisi Rashid Ayoubi ile Yatırım Danışmanı Aydın Öztürk, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile makamında bir araya geldi. Ziyarette konuşan Özkan, ilçenin gelişimi adına çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 

Özkan, 3T formülüyle özetlenen tarım, turizm ve teknoloji faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “3T formülümüz içerisinde teknolojinin önemli bir yeri var. Son günlerde ardı ardına aldığımız haberler ile amacımıza ulaşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarımı teknoloji ile destekleyen bir ilçe olduk. Çağımızın yadsınamaz gerçeği teknoloji ile bölgemizin mutlak değeri tarımın bir arada gelişmesi bizleri çok mutlu ediyor. Tarıma dayalı teknolojinin de adresi olacağız” dedi.

İSTİHDAM VE EKONOMİ İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Geçtiğimiz günlerde bir Japon firması ile de görüşmelerin başladığını dile getiren Özkan, ilçeye yatırım gelmesinden dolayı oldukça gurur duyduğunu kaydetti. Özkan, Rayal Tarım’ın da Kararabey’de olmasından dolayı mutlu olduğuna vurgu yaparak, “Bu durum Karacabey için oldukça sevindirici gelişme. Yaşananlar ilçemiz istihdamı ve bölgemiz ekonomisi için güzel olacak” diye konuştu. 

Karacabey’deki tarımsal faaliyetleri daha da iyileştirmek adına yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özkan, bu tür firmaların daha da çoğalmasıyla ilçenin tarımsal üretimde Türkiye’nin öncüsü haline geleceğine dikkat çekti.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

GEREKLİ İZİNLERİMİZİ ALDIK

Karacabey’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Yatırım Danışmanı Aydın Öztürk de, “Bu bölgede yatırım yapmak istiyoruz. Kuracağımız tesis yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlayacak. Bununla ilgili Bakanlıktan gerekli izinlerimizi aldık” dedi.