Funda AVCI

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk çarşısı Tahtakale’yi eski ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarına başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Tahtakale Pazar yerinde yapılan çalışmaları yakından incelemek için basın mensuplarıyla ve mahalle esnafıyla bir araya gelerek restorasyon çalışmanın startını verdi.

İHTİŞAMINA KAVUŞACAK

Başkan Dündar restorasyon çalışması hakkında şunları söyledi: “Tahtakale esnafı, bölge sakinlerimiz bugün burada sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Osmangazi’mizin tarihi değerini ayağa kaldırmak için yeni bir başlangıçtayız. Yeni bir adım atıyoruz. Bizler Osmangazi Belediye olarak 36 mahallemize, Osmangazi’mizin her yerine, 13 noktaya kadar ulaşıyor. Onların dertleriyle dertleniyor ve onların ihtiyaçlarına, taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bizler şehrimizin imarıyla birlikte, kültürel yönden de imarının, derneklerimizin yaşatılmasını ve şehrin tarihi mirası aya kaldırılırken, çöküntü olan yerlerin çarpık yapılaşmanın olduğu bölgelerin kentsel dönüşümle, yenilenmesini yaparak bu şehri yeniden aya kaldırıyoruz.”

TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞİYOR

Başkan Dündar, Osmangazi’deki tüm mahalle ve beldelerin de tarihi miraslarının yeniden ayağa kaldırılması için yoğun çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek Bursa’nın ilk tarihi çarşısı Tahtakale’yi eski ihtişamına kavuşturacak çalışmalara başladıklarını belirterek: “Tarihi çarşımız Tahtakale’mizde yeniden doğuşa geçiyoruz. Esnafımızla birlikte burası yine eski ihtişamını kazanacak. Burası Bursa’mız için çok önemli bir bölgedir. Çünkü ticaret noktamız burasıdır. Bu bölgemizde çökmüş eski binalarımız yeniden restore edilecek. Esnafımızın dükkanları tekrardan onarılıp, çatılarımız yenilecek. Onların gayretiyle eski hareketliği tekrar bu bölgemize kazandırmak istiyoruz. Böyle yaparsak buraya tabi özel müşteri gelir. Neden mi? Çünkü burada yapılan tüm ürünler organik. Bu bölgemizdeki esnafımız tüm sattığı ürünleri kendi yetiştiriyor. Kendi ekiyor ve kendi satıyor. Buradaki ceviz, kestane ve bir çok ürünümüz Uludağ’dan geliyor. Halden alınan hiçbir ürün burada yoktur, satılmaz da.  Dolayısı ile bizim çalışmalarımız bu doğrultuda. Burayı bir organik pazar haline getireceğiz ve çalışacağız. İnşallah restore çalışmalarımız bittiğinde o şekilde yeni orijinal bir Tahtakale pazarı olarak halkımıza hizmete sunacağız" dedi.