Uludağ Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda 2'nci sınıf öğrencisi olan Ali Aburumaila, "Yıllardır Türkiye, Filistin için mücadele ediyor. Bunu herkes biliyor. Ben Filistin adına Avrupa şampiyonalarına katılamıyorum. Çünkü bazı ülkeler Filistin'i tanımıyor. Tanımadığı için bizlere vize vermiyor. Ben Türkiye'yi temsil etmek istiyorum" dedi. 

HAPİSHANEDE GİBİ YAŞIYORUZ
8 yıldır güreş yaptığını belirten Ali Aburumaila, "Dünyaya geldiğimiz andan itibaren savaş gördük. Anlayamadık ne oluyor, ne var ne yok. Yavaş yavaş ailelerimizden eğitim alarak, arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, ustalarımızdan anladık olayları. Toprağımız çalındı anladık. Ben Filistin vatandaşı olarak istediğim yere gidemiyorum. Filistin'de yaşıyorum ama sanki hapishanede yaşıyoruz. İstediğimiz zaman evimizden çıkamıyoruz, istediğimiz şeyi konuşamıyoruz. Aynı zamanda işgalci istediği her şeyi yapıyor.. Öldürür, çalar, istediği şeyi alır ve bunu gücüyle yapar. Filistin halkı kendini savunamıyor'' dedi.

HİÇ TEKNİĞİM YOKKEN 
Ali Aburumaila, Filistin'de yaşadıklarından dolayı spora başladığını ifade ederek, "2012 yılında güreşe başladım. Çünkü hayatımız çok stresli geçiyor. Spor yaptığımız anda stresleri atıyoruz. Güreş, boks, koşu fark etmez, içimizdeki stresleri atıyoruz. O nedenle severek bu spora başladım. Çünkü içimde ağırlık var ve onu atıyorum. 2014'te Fransa'ya gittim ve Filistin'i temsil ettim. Orada 1'inci oldum. Hiç tekniğim yoktu ama inanıyoruz, gücümüz var. Filistin'de hiç malzememiz yok, imkanımız yok, federasyon var ama ufak tefek bir şey" şeklinde konuştu. 

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

TÜRKİYE’NİN MÜCADELESİ 
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'a teşekkür eden Ali Aburumaila, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin önemine vurgu yaprak, "Yıllardır Türkiye, Filistin için mücadele ediyor. Bunu herkes biliyor. Ben Filistin adına Avrupa şampiyonalarına katılamıyorum. Çünkü bazı ülkeler Filistin'i tanımıyor. Tanımadığı için bize vize vermiyor. Bu nedenle Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Türkiye vatandaşlığı almaya çalışıyorum. Musa Aydın başkanım da bana çok yardımcı oluyor. Vatandaşlığı alıp Türkiye Şampiyonasına katılacağım, kendimi göstereceğim ve sonra da Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Türkiye ve Filistin bayrağı arasında benim için hiçbir fark yok. Ailem El-Halil şehrinde oturuyor. Genelde ağabeylerim çalışıyor, sıkıntılar yaşıyoruz. Yaralılar var, ailemizden şehit olanlar var. Biz 7 kardeşiz, Filistin için mücadele ediyoruz" dedi. (DHA)