Semih ŞAHİN

Ardahan İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği anlamlı bir etkinlik düzenledi. Türkiye’nin bir ucunda yaşayan kültürlerini ülkenin diğer ucunda yaşatmaya çalışan Ardahanlılar, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ‘Kaz Gecesi’nde bir araya geldi. Düzenlenen etkinliğe yaklaşık olarak bin kişi katılım gösterdi. İl ve İlçe dernek yönetiminin tam kadro katıldığı etkinliğe siyasiler de yoğun bir katılım gösterdi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden etkinlikte, katılım gösteren hemşerilere dernek tarafından Ardahan sofralarının vazgeçilmezi olan kaz eti ikram edildi. Geceye birlik ve beraberlik mesajları damgasını vururken, protokol konuşmalarından sonra sahne alan davul zurna ekibi Ardahanlıları halay çekmeye davet etti. Genç yaşlı, kadın erkek demeden halay çeken hemşeriler, gecenin geç saatlerine kadar eğlencenin tadını çıkardı.

GELECEĞİMİZ GENÇLERİN ELİNDEDİR

Yemeğin ardından başlayan protokol konuşmalarında kısa konuşmalar yaparak hemşerilerine seslenen protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, Ardahanlıların göstermiş olduğu bu birlik ve beraberlik örneğini kutlayarak devamını diledi. Kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajları veren Bursa Ardahan İl Dernek Başkanı Gürsoy Akpınar, önce gençlere seslendi. Genç kuşakları işaret ederek, “Sizlerin içinde olmadığı bir dernek arısız bal kovanına benzer” diyerek sözlerine başlayan Akpınar şunları söyledi; “Doğduğumuz topraklardan yüzlerce km mesafede doyduğumuz topraklarda geleneklerimizi sürdürmek ve genç nesillerimize aktarmak için bu geceleri düzenliyoruz. Unutmayalım ki geleceğimiz gençlerimizin elindedir. Bizler toplumu temsil eden ve dernek yönetiminde söz sahibi olan kişiler olarak hem geldiğimiz toprakların insanlarının hem de bulunduğumuz çevrenin insanlarının kaynaşmasında öncü olmaktayız”

97’den bugüne…

Derneğin 1997 yılında kurulduğunu hatırlatarak almış oldukları bayrağı daha ileri noktalara götüreceğini söyleyen Gürsoy Akpınar, etkinliklere ara verilmeden devam edeceklerinin bilgisini verdi. Akpınar, “Geleneklerimizi ve kültürümüzü nesilden nesile aktarma çabası içerisindeyiz. Doğduğmuz topraklardan uzaktayız fakat çocuklarımıza, gençlerimize kendi kültürümüzü unutturmuyoruz. O yüzden dolayı bugün burada bir aradayız. Bu tür etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.