Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan şoför ailelerinin adına açıklama yapan Ersin Doğruer, “Suudi Arabistan’da 3 kere beraat aldığı halde yani mahkeme tarafından suçsuz olduğu ispatlandığı halde hala cezaevinde hapis yatan arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Tutuklu şoför ailesi adına konuşan Ersin Doğruer, “Bizler nakliye firmaları veya şoförleri olarak ayakkabıların topuklarına gizlenmiş, gömlek yakalarına, düğme iliklerine gizlenmiş, sütyen askılarına gizlenmiş, devasa fabrika yapımı jakuzilerin içine gizlenmiş, devasa fabrika yapımı hurma makinelerinin içine gizlenmiş yasadışı maddelerin doğal olarak hiçbir şeyden haberi olmadan taşımasından dolayı şuan da Suudi Arabistan’da suçsuz yere idam ile yargılanan yaklaşık 20 Türk vatandaşının serbest kalması için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz” dedi.

AİLELER SIKINTI ÇEKİYOR

Devlet organları ile bugüne kadar bu masum ve talihsiz Türk vatandaşları adına defalarca kere başvuru yaptıklarını ifade eden Doğruer, “Yapmış olduğumuz yazışmalarda ve telefon görüşmelerinde Suudi Arabistan’daki şoför arkadaşlarımızın ve aynı zamanda firma sahiplerinin uyuşturucu madde taşıma suçundan uzak olduklarına yönelik değerlendirmeleri İçişleri Bakanlığınca tarafımıza iletilmiş olsa da ne yazık ki atılan somut bir adımı görmemekteyiz veya atılan herhangi bir somut bir adım varsa tarafımıza herhangi bir bilgi verilmediğini belirtmek istiyorum. Şuanda Suudi Arabistan’da 3 kere beraat aldığı halde yani mahkeme tarafından suçsuz olduğu ispatlandığı halde hala cezaevinde hapis yatan arkadaşlarımız bulunmakta biran önce serbest kalmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan tır şoförü Bereket Dilmeç’in kardeşi Arif Dilmeç ise, "Abim 6-7 aydan beri yatıyordu, suçsuzdur. Bütün arkadaşlarda aynı bütün aileleri, çocukları burada sıkıntı çekiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz“ dedi.