TÜRKONFED, TÜSİAD ve UNDP, sürdürülebilir bir kalkınma için toplumdaki tüm oyunculara iş düştüğü anlayışıyla harekete geçti ve bu konuda dünyanın‘özel sektör inisiyatifiyle hayata geçirilmiş ilk düşünce ve uygulama (Think Do Tank) platformu’ olan“Hedefler İçin İş Dünyası Platformu”nu kurdu. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını Ümit Boyner’in üstlendiği platform, özel sektör,kamu ve STK’ları, ‘sürdürülebilir kalkınma’ ortak paydasında buluşturacak ve özel sektöre, kalkınmada nasıl bir çözüm ortağı olabileceğine ilişkin yol haritaları sunacak.

STK'LAR YÖNELİK POLİTİKALAR

Önümüzdeki iki yıl boyunca Platform, belirlenecek odak sektörlere yönelik analizler gerçekleştirecek. Bu analizler sonunda çok paydaşlı diyalogların başlatılması hedefleniyor. Özel sektör, kamu ve STK’lara yönelik politika ve strateji önerileri geliştirerek bunların uygulanmasına rehberlik edecek Hedefler İçin İş Dünyası Platformu, sahada somut projelerin uygulanmasına katkı sağlayacak. Birleşmiş Milletler’in yoksulluktan iklim değişikliğine, toplumsal cinsiyet eşitliğinden çevreye kadar 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alacak Platform ile işletmelerin uzun vadeli başarısı güvence altına alınırken, Türk iş dünyasının sürdürülebilir kalkınma ve refaha katkılarının da artırılması hedefleniyor. TÜRKONFED, TÜSİAD veUNDP’nin ortak girişimiyle kurulan platformun mutabakat zaptı,Grand Hyatt İstanbul Oteli’nde düzenlenen toplantı ile imzalandı. Toplantıya, Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, UNDP Mukim Temsilci Vekili ClaudioTomasi ile BM Mukim Koordinatörü IrenaVojáčková-Sollorano katıldı.

YETERKİ HEDEFLERİMİZ BİR OLSUN

Dünyanın bugün insanlık tarihinin en iyi zamanlarını yaşamasına rağmen küresel eşitsizliğin tüm tarihteki en üst seviyeye eriştiğini hatırlatarak başlayan Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden çevreye, adaletten iklim değişikliği ile yoksulluk ve açlığa uzanan sorunlar yaşadığını belirtti. “Birleşmiş Milletler'in üye ülkeleri bu sorunları gündemine alarak, 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini benimsedi. 2030 yılına sadece 11 yıl kaldı. Bu 11 yılda, dünyadaki açlığa son verebilir, kadın-erkek eşitliğini sağlayabilir ya da iklim değişikliğini durdurabilir miyiz?” diyen Boyner, şöyle devam etti:  “Geçtiğimiz dört yılda küresel performansımıza bakarak karamsar olmakla birlikte, diğer yandan elimizdeki imkanları göz önünde bulundurduğumuzda ‘evet’, bunları hala gerçekleştirebiliriz. Küresel hedeflerin belki de önemli unsuru, küresel sorunların küresel çözümler gerektirdiği mottosundan hareketle ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliğini ön plana çıkarması. Hükümetler, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, akademi başta olmak üzere tüm paydaşları kapsayıcı bir şekilde süreçlere dahil edebilirsek, evet, başarabiliriz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız"

12 TRİLYON DOLARLIK BİR PAZAR FIRSATI

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri yoksulluğun ana nedenlerine çözüm bulmayı ve “kimseyi arkada bırakmadan” herkes için fayda sağlayan bir kalkınma modeli yaratmayı amaçlıyor” diyen Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner,hedeflerin aynı zamanda iş dünyası için de çok önemli fırsatlar barındırdığını belirtti.