Geçtiğimiz Ramazan Bayramından beridir başlayan içme suyu sıkıntısı Eskişehirli vatandaşları su ayrıştırma cihazlarına yöneltti. Ağustos ayının başından itibaren, satışların önceki aylara göre büyük oranda arttığını söyleyen İhlas Pazarlama Su Arıtma Cihazları Satış Sorumlusu Ali Güler, su ayrıştırma cihazlarının sağlık için elzem bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek “Ramazan Bayramı’ndan bir hafta öncesinde Eskişehir’de içme suyu sıkıntısı başladı. Bu sorun nedeniyle su arıtma cihazı satan firmaların satışlarında önemli miktarda artışlar görüldü” dedi.

Eskişehir’de yaşanan su sıkıntısının bazı insanlar tarafından haksız bir şekilde fırsata dönüştürdüğünü belirten Güler, mağdur olmamaları açısından tüketicilere bu cihazları satın alırken mutlaka göz önünde bulundurmaları gereken bazı tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi;

"Uluslar arası NSF belgesi su ayrıştırma cihazının kaliteli olduğunu gösterir. Bu belge Dünya Sağlık Örgütü’nün su arıtma cihazına verdiği bir belgedir. Bizim ürünlerimizin tamamı, bütün aksamı için NSF belgesi almıştır. Bu belge Türkiye’de sadece bizde var. Bazı firmalarda kısmi olarak bu belge vardır. Yani ya filtresi, ya da kablosu NSF belgesi almıştır. Bizde ise ürünün bütün aksamı bu belgeye sahiptir. Ayrıca bu sistemlerin periyodik olarak su ölçümleri yapıldıktan sonra bakımlarının yapılması gerekir. Piyasadan ucuza temin edilen taklit ve sertifikasız filtreler sağlık açısından ciddi tehlike oluşturur. Vatandaşlarımız su ayrıştırma cihazı alırken hem uluslar arası NSF belgesine dikkat etmeli, hem de periyodik bakımların yetkili servis ve uzman personel tarafından yapıldığını kontrol etmelidir. Biz İhlas Pazarlama olarak bu güvence ile yıllardır müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu husus insanların sağlığı açısından çok önemli” dedi.