BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen ile kurul üyelerinin katıldığı toplantıda kurulların girişimcilik konusunda yapacağı çalışmaları daha sistemli hale getirecek yol haritasının oluşturulması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması hedefiyle yeni stratejiler değerlendirildi. 

Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı

DEĞİŞEN REKABET KOŞULLARI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dijitalleşme ile birlikte dünya genelinde önemli bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Yapay zeka, otonom araçlar, büyük veri gibi yeni kavramların tüm sektörlerde büyük bir değişim başlattığını kaydeden Burkay, değişen rekabet koşullarına uyum sağlayamayan çok sayıda firmanın da pazar değerlerini yitirdiğine dikkati çekti. 2000’li yılların başında dünyanın en değerli 5 şirketi arasında yalnızca bir teknoloji şirketi bulunduğunu hatırlatan Burkay, “Bugün ise çok şey değişmiş durumda. Apple, Amazon, Microsoft ve Google gibi teknoloji firmaları dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor. Ayrıca son yıllarda kurulmuş ve hızla yukarı doğru tırmanan çok sayıda yeni teknoloji firması var ve geleneksel, eski ekonomi şirketleriyle arayı açıyorlar” dedi. 

YENİ GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Dünya genelinde dijitalleşme ve yüksek teknoloji odaklı yeni bir ekonomik düzenin kurulduğunu ifade eden Burkay, Türkiye’nin rekabet gücünü koruyabilmesi adına bu dönüşüme uygun nitelikte girişimleri ekonomiye kazandırması gerektiğini söyledi. ‘Yeni ekonomide oyunun kurallarını artık girişimciler belirliyor’ diyen Burkay, “Kent ekonomisine ihtiyaç duyduğumuz yeni girişimcileri dâhil edebilmek ve girişimciler için uygun ekosistemi oluşturabilmek adına Odamız bünyesinde oluşturduğumuz 23 sektörel konseye ilave olarak 2 kurul oluşturduk. Hem Kadın Girişimciler Kurulumuz hem de Genç Girişimciler Kurulumuz ortaya koyacağı strateji ve vizyonlarıyla Bursa’dan dünya çapında girişimcilerin çıkmasına öncülük edecektir” diye konuştu.  (İHA)