Türkiye Barolar Birliği, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ileTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Barış Pınarı Operasyonuna destek bildirisi yayımladı.

TÜRKİYE HUKUKİ HAKKINI KULLANDI
Ortak bildiriyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu. Bildiride şu ifadeler yer aldı: "Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur.”

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

SESSİZ KALMAMIZ BEKLENEMEZDİ
STK başkanlarının katılımıyla dün Ankara’da duyurulan destek bildirisinde, “Ülkemiz özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu terör örgütü unsurlarınca, son iki yılda 100 üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmıştır. Bu terör örgütleri, Suriye içinde ve Suriyelilere yönelik de saldırılar düzenlemektedir. Herkes artık şunu çok iyi görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez” denildi.
SES VERME GÜNÜDÜR
Bildiride; uluslararası camianın teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hâkim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde gösterme çağrısı yapıldı. Ortak bildiride imzası bulunan STK’lar yurtdışındaki muadil kuruluşlar nezdinde çalışmaya ve Türkiye’nin haklı duruşunu dünya kamuoyuna aktarmaya başladığı da ifade edildi. Açıklamada, “Önümüzdeki haftada, tüm teşkilatlarımızla ülke genelinde bu bildiriyi yeniden paylaşıp, ülke genelinde bunu yaymış olacağız” bilgisine de yer verildi. (yenisafak.com)