Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen ve tüm enerji piyasası oyuncularını bir araya getiren Türkiye Enerji Zirvesi bu yıl 23-26 Kasım tarihlerinde Adana’da düzenlendi. Zirve kapsamında firmaların sosyal sorumluluk çalışmalarını değerlendirilerek verilen “Altın Voltaj” ödülü UEDAŞ’ın oldu.

4 FARKLI KATEGORİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kamu ve özel sektör işbirliğiyle düzenlediği elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG sektörlerinden yerli ve yabancı çok sayıda şirketi buluşturan zirvede, 'Altın Voltaj' 'Altın Vana', 'Altın Varil' ve 'Altın Tüp' de dahil olmak üzere dört farklı dalda ödüller verildi.

KÜLTÜRDEN SANATA EĞİTİMDEN SPORA

Elektrik dağıtımında hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmeyi kendine hedef edinen UEDAŞ enerji, kültür, eğitim ve spor alanlarında geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar faaliyet gösterdiği bölgede önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan UEDAŞ’ın ödülünü Genel Müdür Mesut Efe, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’den aldı.

MESUT EFE:“Bu gurur tüm UEDAŞ çalışanlarının”

Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülü ile ilgili konuşan Genel Müdür Mesut Efe, tüm UEDAŞ çalışanlarına ithaf ettiği "Altın Voltaj" Sosyal Sorumluluk Ödülü UEDAŞ'ın, gururu hepimizin” ifadesini kullandı. Efe, ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek “Yaptığımız tüm çalışmaların uluslararası platformda takdirle karşılanması ve ödüle layık görülmesi, bizi son derece mutlu ediyor. Bizim en temel sosyal sorumluluğumuz, sürdürülebilir değer yaratmak. Çevremize dokunan, toplumda olumlu düşünceler uyanmasını sağlayan ve fark yaratan projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gelecek dönemlerde de şirketimiz sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiği önemi sürdürecektir" dedi.

AKTİF KATILIM GÖSTERDİ

UEDAŞ gerek sektörel değerlendirmeleri, gerekse aldığı ödülle zirvede aktif katılım gösterdi. Elektrik, doğal gaz, yenilenebilir enerji, petrol gibi farklı alanlarda önde gelen sektör oyuncuları bir araya gelirken; 3 güne yayılan oturumlarda Türkiye ve dünya enerji piyasalarındaki gelişmeler, tüm yönleriyle değerlendirildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. hakkında

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) 35.501 km2 alanda; Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde yaklaşık 2,7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor. 2010 Eylül’ünde özelleşen şirket Limak Holding bünyesinde bulunuyor.

KIŞ KAPIYA DAYANDI 7*24 UEDAŞ

Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale’de 35 bin 500 kilometrekarelik alanda elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ), yarından itibaren başlayacak olan kış şartlarında elektrik kesintileri yaşanmaması için önlemlerini arttırdı.

4 ilde yaklaşık 2,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmet veren UEDAŞ, bir diğer adım olarak da ‘Akıllı Şebekeler Projesi çerçevesinde tesis edilen ve kısa adı DMS olan elektrik dağıtım şebekelerini matematiksel olarak modelleyen bir yazılım olan dağıtım yönetim sistemini kullanıyor. Bu yöntemle elektrik kesintileri, elektrik iletim ve üretimi, gerilim, frekans değişimleri ve diğer parametrenin meydana getirebileceği sıkıntılar öngörülüp çözüm üretiliyor. Söz konusu sistem şiddetli lodos, buz yükü, yüksek hava sıcaklığı sebepleriyle aşırı yük olması durumunda kendisine önceden işlenmiş olan senaryoları devreye koyarak mevcut işletme şartlarında beslenmekte olan bir şebekeyi, kayıpların artışını veya reaktif dengenin bozulması gibi teknik kriterleri değerlendirmeye alarak kesintinin önüne geçebilmek maksadıyla alternatif hatlarından beslenebilecek şekilde ring yapısını restore ediyor.

Kriz döneminde hızlı hareket

Olağanüstü bir hava hareketinde bölgede bakım, onarım ve yatırım kapsamında çalışan yüklenicilerden de gerektiği zaman arızalara müdahale konusunda hizmet aldıklarına dikkat çeken UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, “Kış aylarından önce ilçe ve işletmelerde hava muhalefeti olması durumunda ihtiyaç duyulan malzemeleri önceden sevk ettiğimiz için kriz dönemlerinde çok hızlı hareket edebiliyoruz. Meteoroloji’nin önceden uyarması durumunda da vardiya düzenini tekrar gözden geçirip yoğun saatlerde ekip sayısını artırıyoruz” dedi.