Henüz 6 yaşındaki Oktay Aydın’ın maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediği halde sokakta kemençe çalarak ailesine ekonomik katkı sağladığını duyuran İhlas Haber Ajansı’nın haberine Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyarsız kalmadı. 

Giresun İl Milli Eğitim müdürlüğü yaptığı çalışma sonucu Oktay Aydın’ı Yeşilgiresun İlkokulu’ndaki anasınıfına kaydını gerçekleştirdi. Sokak müzisyenliğinden artık okullu olan Oktay Aydın’ı ise okulunun ilk gününde Giresun İl Milli Eğitim Müdür Necati Akkurt, okul idarecileri ve ailesi yalnız bırakmadı. Okul tarafından kendisine verilen okul çantasını ve boyama malzemelerini biran olsun sırtından indirmeyen Oktay Aydın’ın okulun ilk gün heyecanını yaşadığı görüldü. 

Artık okula gidebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Aydın “Sokaklarda kemençe çalmak yerine okula gideceğim. Okuldan bana verilen bir çok boyama kalemi, defter ve kitaplar var onlarla resim yapacağım. Yeni arkadaşlar edindim ve çok mutluyum” dedi.

 

 

Anne Sema Aydın ise artık çocuğunu kemençe çalmak için sokağa değil okula götürüp getireceğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Henüz 6 yaşındaki Oktay Aydın’ın okula gitmek yerine sokak müzisyenliği yaptığı yönündeki haberi okur okumaz harekete geçtiklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt “Normal şartlarda nüfus kayıt sistemine göre okul yaşı gelen herkes e-devlet sistemi üzerinden takip edilerek okula kaydı yapılır. Böyle bir haberi okuduğumuzda neden okula gidemediğini araştırdık ve Oktay Aydın’ın nüfusta yaşının küçük olduğu görüldü. Ancak yaptığımız çalışma sonucu Oktay Aydın’ı misafir öğrenci olarak evine en yakın anaokuluna kaydını yaptık. Anaokullarında komisyon kararıyla bir miktar ücret talep ediliyor olsa da bu ücret zaten maddi imkanı olmayanlardan alınmıyordu. Oktay Aydın’ın ailesinden de alınmayacaktır. Ayrıca her türlü okul masrafları da karşılanacaktır" dedi.