Mine Cansu MAZI-Mustafa TANITAN

Bursa Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Dinçyılmaz ve yönetim kurulu önceki akşam Kültür Park Hâkim Evi’nde düzenledikleri iftar yemeğinde Bursa protokolü ve hemşerileriyle bir araya geldi. Derneğin iftar davetine vali yardımcısı Cemal Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bölge Başsavcısı Sadık Bölek, hâkimler, doktorlar ve iş insanları, siyasi parti temsilcileri, STK’ların başkanları ile yaklaşık 200 Sivaslı katıldı. 

BAŞKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI 

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Kur-an Tilaveti ve dua ile başlayan iftar buluşmasında Derneğin gedikli Başkanı Ali Dinçyılmaz birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasında, “Yaşatılması oldukça meşakkatli bir uğraş olan derneklerimizin bazıları maddi imkânsızlıklar yüzünden faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığı günümüzde, Hulusi kardeşim gibi bir kaç hemşerilerimin destekleriyle derneğimiz faaliyetlerini sürdürebilmektedir. Bizler Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir olarak tarihe geçen Sivas’tan çeşitli sebeplerle Bursa’ya göç eden Sivaslılar olarak, doğduğumuz yer değil de doyduğumuz yer olan Bursalı olmaktan da her zaman gurur duymaktayız. Bursa'da yaşayan yüz binin üzerinde Sivaslının sorunlarını çözmek okuyan öğrencilerimize Burs temin etmek kısaca Sivaslı hemşerilerimize sahip çıkmak amacı ile 1984 yılında kurulan derneğimiz imkânları çerçevesinde düzenlediği bu tür yemeklerde hemşerilerimizi bir araya getirmektedir. Ben katılımlarınızdan ötürü tekrar teşekkür ediyor ve afiyet olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

BU TÜR ETKİNLİKLER ARTMALI

İftar yemeğine katılan Sivaslı Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş da yaptığı konuşmada, “Bu akşam birkaç yere davetli olmama rağmen toprağım dediğim hemşerilerimin iftarını tercih ettim. Bildiğiniz üzere geçen yılda evimiz yani bu mekanda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelmiştik. Ben buradan hemşerilerime sadece iftar yemeklerinde değil de sık sık bu tür yemek ve etkinliler düzenleyip bir araya gelmeleri tavsiyesine bulunuyor ve bizi buraya davet eden Ali Başkanıma başarılar diliyor teşekkür ediyorum” diye konuştu.