Fatih AKKUŞ

Süper Lig’in 7. haftasında Sivasspor’la karşılaşacak olan Bursaspor, bugün saat 11:00’de yapılacak antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Saat 16:00’da Yenişehir’den özel uçakla Sivas’a gidecek olan Timsah, yarın sahaya 3 puan parolasıyla çıkacak. U21 takımı ile yapılan antrenman maçını 3-0 kazanan Yeşil Beyazlı takım, Sivas’ta alınacak 3 puan ile çıkışa geçmek istiyor.

BİR CEZA DAHA

PFDK, Bursaspor-Başakşehir arasında oynanan karşılaşmadan dolayı Bursaspor’a bir ceza daha verdi. Zaten cezalı olan tribünler, bir başka İstanbul takımı maçında bir ceza daha almış oldu. PFDK’dan yapılan açıklama ise şu şekilde: “Bursaspor Kulübü’nün, 21.09.2018 tarihinde oynanan Bursaspor – Medipol Başakşehir FK Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Yusuf ile TL üzerinden

 Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı için geçtiğimiz günlerde İstanbul’a giden Başkan Ali Ay toplantıda alınan karar doğrultusunda “Sözleşmelerin TL” olması hususunda takımda Euro bazında para alan tek isim Yusuf Erdoğan ile masaya oturacak. Ali Ay yaptığı açıklamada “Yapılan sözleşmelerin Türk Lirasına çevrilmesiyle ilgili yeni çıkan kararname gereği bir araya geldik. Oldukça verimli bir toplantı geçti. Biz bu konuda şanslı kulüplerden biriyiz. Çünkü gerek teknik heyetimiz gerekse yerli oyuncularımızın sözleşmesi Türk Lirası üzerinden yapıldı. Önümüzdeki hafta bazı kulüpler döviz bazlı sözleşmeleri Türk Lirası’na çevirecek. Onlar elbette örnek teşkil edecek. Bizim sözleşmesini revize edeceğimiz tek futbolcu Yusuf Erdoğan. Önümüzdeki hafta belli olur. Yalnız şunun bilinmesini istiyorum. Mevcut kadrodaki yabancı oyuncularımızın sözleşmelerinde bir değişiklik olmuyor. Onların yine döviz bazlı anlaşmaları devam edecek” dedi. Timsah fark attı 91-77

Geçtiğimiz son iki sezonda Süper Lig’in kapısından dönen Timsah bu sezon çok farklı. Sezona kan değişimi ile başlayan ve şu zamana kadar çıktığı bütün maçları alan yeşil beyazlılar Federasyon Kupası’nda da adından söz ettirmeye devam ediyor. Oynadığı etkili oyunla sahayı rakiplerine dar eden Potanın Timsahları Yarı Final biletini kaptı. Müsabakanın özellikle sonlarında savunma sertliğini arttıran ve hücumda topu paylaşan Bursaspor Basketbol, Finalspor’u 91-77 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Bursa futboluna yeni bir soluk

Bursaspor camiasının sevilen ismi Fatih Vardar yaklaşan BASKF seçimlerinde başkan adayı Cem Gençoğlu’nun listesinde yer alıyor. Yıllarca Bursa futboluna birçok kulüpte forma giyerek hizmet eden Vardar, futbol yaşamını sonlandırdıktan sonra futboldan ve sahalardan uzaklaşmadı ve Bursa futboluna yönetici olarak katkı koymaya devam etmeyi planlamakta. Amatör kulüplerin, sporcuların sıkıntılarını sürekli gözlemleyen Vardar bir yandan da Bursa’da ses getiren etkinlikleri amatör futbolun gelişimi, tesislerin sorunları aktardı. Takımların dertleri ile dertlenen ve kamuoyunun takdirini kazanan Vardar, her yıl spor camiasını buluşturduğu iftar organizasyonları ile Bursa futbolunun saygısını kazanmış bir spor adamı olarak Bursa’da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

ÇAĞRIYA KAYITSIZ KALMADIM

Fatih Vardar seçimler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır bu camianın içinde olan ve amatörün sorunlarına eksikliklere dikkat çekmek için sürekli arayış içinde olan biri olarak bu seçimlerde başkan adayımız sayın Cem Gençoğlu ağabeyimin teklifi ile Bursa futboluna federasyon nezdinde hizmet etmek ve Bursa futboluna katkı koymak adına bu çağrıya kayıtsız kalmak olmazdı. Cem Gençoğlu başkanımız ve bu oluşumda yer alan büyüklerimiz ile secim sürecinde yapılması gerekenleri yapıyoruz, hayata geçireceğimiz projelerle Bursa futbolunda yepyeni bir sayfa açacağız” dedi.

İyi ki varsın Legend Teksas

Bursaspor tribünlerinde gün geçmiyor ki yeni bir güzellik ortaya çıkmasın. Son zamanlarda Huzurevi ziyaretleriyle başlayıp, kimsesizler yurduna yaptıkları ziyaretle adından söz ettiren Legend Teksas üyeleri çok güzel bir işe daha imza attılar.

HER ŞEY BİR MESAJLA BAŞLADI

Yaptıkları güzel hareketle herkesin takdirini kazanan Legend Teksas’ta grup liderlerinden Uğur Küçükkaya, şöyle açıklama yaptı: “Bir gün facebook sayfamıza Bitlis Yukarı Süphan Okulu öğretmenlerinden Tolunay Delen bir mesaj attı, ‘Bitlis’te öğretmenim ve buradaki öğrencilerin ihtiyaçları var. Bu sese kulak verin’ diye. Biz de duyarsız kalamadık. Önce herkese mesaj attık ve grup içi neler toplayabiliyoruz ona baktık. Daha sonra ise Beşiktaş maçı öncesi bütün Bursaspor taraftarına çağrı yaparak stadyum önünde defter, kitap, mont, bot gibi ürünler topladık. Yetmeyince Teksas Green Team ve Teksas Sofi üyelerinden yardım aldık. Tribün liderlerinden Mehmet Güzelsöz abimiz 2 koli kitap getirdi. Bursaspor Taraftardan Sorumlu Yönetici Enver Kumova da 10 adet tişört ile bu kampanyaya ortak oldu. Bursasporlu öğretmenler platformu da 50 adet atkıyla bu iyilikte pay sahibi olunca bütün camia ortaklaşa bu güzel organizasyonu yaptık. Biz bir olunca daha nice şeyler başarabiliriz.”