Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un VAR sisteminin kurbanı olarak çok sayıda puan kaybetmesine bir tek biz mi tepkiliyiz? Buna birisi dur demeyecek mi? Yazıp, çiziyoruz ama bu yönetim de bu işlere bakan ve açıklama yapıp “Sistem VAR ama işleten yok. Bu böyle gitmez” diyerek masaya yumruğunu vuracak bir babayiğit yok mu? TFF ve MHK’nin nesinden çekiniyoruz? Onlar bu ülkenin futbolunu izlenebilir kılmak için yok mu? Cevabını çok merak ettiğim soru ise şu: Emek veren futbolcu hakkını nerede arayacak? 3 gol atıyorsun 1’ini sayıyorlar. Her maç 3 gol atamayız ki kardeşim!..

ÖYLE BİR SİSTEM Kİ...

Bu VAR sistemi öyle bir sistem ki yaşamayan bilemez. Düşünsenize maçta bir pozisyon yaşanıyor. Hakem ‘Gol mü, değil mi?’ diye VAR hakemine sormak istiyor. 1 dakika boyunca kulaklıkla ulaşamıyor ve kendisi izlemek için gidiyor başına. Belki de odada birileri olsa gol değeri kazanacak ama ne yazık ki sistemin başında olması gereken hakemin o esnada çok önemli işi var çünkü oda boş. Daha sonra Özgür Yankaya golü iptal ediyor ve hakem geri geliyor. Belki de daha sonra hocam golmüş dedi ama dinleyen kim! Gitti buz gibi gol.

3 ATTIK 1 SAYDILAR

Bursaspor’un demek ki artık kazanmak için her maç 3 gol atması gerekiyormuş. Biz haftalardır neyi yanlış yapıyoruz, diyoruz. Sistemde sorun yok beyler. Atacaksın 3 gol, tamam! Hakem birini sayıyor; o kadar da insafsız değiller hani. Mesela Milli aradan sonra Galatasaray deplasmanında atabilirsen 5 at ki 2-0 öne geçelim sonra zaten VAR devreye girecektir. Nitekim Antalya’da oynanan maçta nefeslerin tutulduğu son dakikada Muslera Antalyasporlu futbolcuyu öyle bir itiyor ki pozisyonu savuşturuyor ancak maçın hakemi Cüneyt Çakır neredeyse itiraz edenleri oyundan atacak. Süper Lig’in 9. haftasında neler yaşarız Allah bilir.

Terörist diyenlere kapak olsun

Bursaspor ile Ankaragücü arasındaki kardeşlik sayesinde Süper Lig’de birçok takım kardeş olmuş; aynı görüntüleri vermek için uğraş veriyorlar. Ankara deplasmanları Bursa’ya, Bursa deplasmanları da Ankara’ya deplasman sayılmıyor aslında. Maçtan önce şehirde iki renk hâkimdi Sarı Lacivert ve Yeşil Beyaz. El ele sokaklarda gezenler, oturup yemek yiyenler. Bursastore bile ilk kez deplasman seyircisine bu kadar ürün satmıştır herhalde. Stadyum içerisinde de barkovizyondan Ankaragücü belgeselleri vs. Personel de ayak uydurmuştu. İlk anons edilen takım Ankaragücü oldu. Hatta Wi-Fi şifreleri ‘Bursankara’ olarak belirlenmişti. Bütün bu güzelliklere kan doğrayan bir hakem olsa da maç aynı güzellikle bitti. Geriye tribünlerden müthiş görüntüler kaldı. Senelerce hafızalarda kalacak bu görüntüler de Bursaspor taraftarına terörist diyenlere kapak olsun.Vakıfköy’ün adı yeter

Bursaspor senelerdir Vakıfköy ile övünür durur. Bunda hiç de haksız değil. Ertuğrul Ersoy, Ramazan Keskin, Burak Kapacak, Okan Koçuk, Çağatay Yılmaz, Ali Akman, Muhammet Şengezer, Ataberk Dadakdeniz, Muhammet Emin Sarıkaya ve Furkan Emre Ünver gibi isimler var geleceğe umutla bakılmasını sağlayan. Kadroda Vakıfköy ağırlığı hâkim… Darısı diğer gençlerin başına.