Gümüşhane İli Kürtün İlçesi-Söğüteli Köyü’nden 1980’li yıllarda ekmeğinin ve aşının derdine düşerek ama en çok da çocuklarını okutabilmek için gurbet dedikleri Bursa’ya taşınan insanlar için yıllar geçtikçe artık Bursa bir vatan olmuştur.

MEMLEKETİNİ UNUTMADILAR

Fakat bu insanlar doğdukları, çocukluklarının geçtiği memleketlerini de asla unutmamışlardır. Her yıl özellikle yaz aylarında köylerini ve yaylalarını ziyaret ederek hasret giderirler.

EVLİLER VE BEKARLAR ARASI MAÇ

Ve yaklaşık beş yıl önce, yine böyle bir vuslat zamanında o güzelim çimenliklerde mis gibi hava, buz gibi su dağ esintileri eşliğinde, Boğazağzı denilen düzlük alanda köyün evlileri ile bekarları arasında bir maç yaptılar.

SERÜVEN BAŞLADI

Bu maç o kadar tat verdi ki memleket çocuklarına, Bursa’ya geri döner dönmez bir halı sahaya abone oldular. Böylece bu abonelik ile her hafta sonu evliler ile bekarlar arasındaki o kıyasıya ama tatlı rekabet serüveni başladı.

BEŞ YILDIR DEVAM EDİYOR

Hiç ara vermeden tam beş yıl boyunca yağmur, kar demeden; hiçbir şart ve koşula aldırış etmeden bu maçlar devam etti ve halen de ediyor. Hatta Bursa ilinde ki bu maç geleneği dernekleşmek suretiyle resmiyete de döküldü.

FUTBOL REKABETİ DEVAM EDİYOR

Ve bugün Emek Adnan Menderes Mahallesi Osmanağa Caddesi üzerindeki dernekte hem tam anlamıyla bir dernekçilik yapılıyor, hem de bu güzelim futbol rekabeti devam ediyor.

EŞLER DESTEK VERİYOR

Öyle ki her iki takım da defalarca formalar bastırdı. Daha da ötesi maçları izlemeye artık eşler, ebeveynler, kardeşler de gelirken, köylülerin yanında olaya ilgi duyan bir izleyici kitlesi bile oluşmuş bulunuyor.