Mustafa TANITAN
Fehmi Aydın’ın başkanlığını yaptığı Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına Bozağaç piknik alanında bu yıl 101.’si yapılan tarihi ve geleneksel Alibey Yağlı Güreşlerinin ağası Ozan İnci “Ne kadar ihmal etsem de her şey köyüme feda olsun” diyor.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU
Geçtiğimiz hafta sonu dört başpehlivanın kispet giyip çayırda birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği ve Ali Rıza Kaya'nın başpehlivan olduğu güreşlerde 25 bin lirayla yeniden ağa seçilen Alibey Güreş Ağası Ozan İnci, güreşlerin ardından yaptığı açıklamada “Tarihimiz yok olmasın diye köyümüzde ata sporumuz yağlı güreşin yaşatılması için dernek başkanımız Fehmi Aydın, Menderes Özen ve Süleyman Tosun ile fedakâr, cefakâr arkadaşlarım Ramazan Elagöz, Fehmi Turgut, Raffet Akman ile birlikte el ele vererek gerçekleştirdiğimiz güreş etkinliği Bursa ve çevresinde büyük yankı uyandırdı. Ben güreşlerin yapılmasına katkıda bulunan başta Fehmi Aydın olmak üzere Mustafakemalpaşa Belediye Başkanım Mehmet Kanar, İyi Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı ve teşkilatına, Bursalı güreş ağalarım Yunus Ağaoğlu, Ercan Köse, Metin Özer, Çalı Güreşleri’nin eski altın kemerli ağası İrfan Çakmak ve Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin, Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca, Domaniç Güreş Ağası Nadir Gök, Domaniç Spor Kulübü Başkanı Ali Fuat Yaman, Mustafakemalpaşa Kabulbaba Güreş Ağası Niyazi Dal'a güreşlerimize verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

101 YILDAN BERİ…
Şehitlere saygı duruşuyla başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunması ve yapılan dua ile devam etti. Güreşlerin cazgırlığını Osmangazi Belediye Personeli ve Kırkpınar Baş Cazgırı Pele Mehmet’in mahdumu Pele Bülent yaparken 13 boyda 258 güreşçi çayırda kozlarını paylaştı. 101 yıldan beri köy halkının katkılarıyla yapılan tarihi ve geleneksel yağlı güreşler köyde doğup başka şehirlere göç etmiş işadamları ve köyde yaşayanların destekleriyle gerçekleştiriliyor.

İKRAMDA SINIR TANINMADI
Yağlı güreşin en küçük boylu ağası unvanına sahip oto tamircisi güreş ağası Ozan İnci güreşe davet ettiği ağalar için ikramda sınır tanımadı. Köy gençleri ikram edilen yiyecek ve içecekleri birbirleriyle yarışır şekilde taşırken, nefis bulgur pilavının tadı damakta kaldı.

AĞALIĞIN BEDELİ 25 BİN TL
Güreşlerin davetlisi güreş ağalarının da katıldığı ağa ihalesini beş bin lirayla Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar başlattı. Açık artırmanın sonunda 25 bin lirayı taahhüt eden geçen yılın güreş ağası Ozan İnci kazandı. Ozan İnci'ye gelecek yıl yapılacak güreşlerde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar tarafından altın kemer takılacak.