Samet ÇITAK–Abdullah ASLANTÜRK

Bursa’nın korku evlerinden biri olan ‘Shadows Korku Evi’ kapılarını ‘a gazete’ ekibine açtı. Güçlü ve deneyimli kadrosu ile korkuyu sonuna kadar yaşamak isteyen vatandaşlara hizmet sunuyor. ‘Shadows Korku Evi’nin ormanlık bir arazide olması müşteriler için büyük avantaj. Profesyonel ekibin sunduğu hizmette, oyun alanına gelmeden telefon konuşmasında bile oyuncu olan kişiler sizi etkiliyor. Araziye girdiğiniz andan itibaren siz bunu fark etmeseniz bile oyun sizin için aslında başlamış bulunuyor. Arazinin bahçesindeki mezarlıklar ise dikkatten kaçmıyor. Sizi hangi sürprizlerin karşılayacağını bilmeden o eve girmek zorundasınız. Her ne kadar o karakterlerin size zarar vermeyeceğini bilseniz de korku ekibinin deneyimi ister istemez sizleri korkutuyor.

 

Ambiyansı fazlasıyla yaşatıyoruz

16 Buçuk, Garez ve Shadows korku evlerinin işletmecilerinden biri olan Vedat Yılmaz, sektörün aslında tiyatro ve sinema şeklinde geçtiğini söyledi. Bursa’nın farklı yerlerinde 3 tane korku evini işlettiklerini de belirten Yılmaz, ”Farklı oyunlar ile daha güzel sistemlerle büyümeye devam ediyoruz. Bu bir eğlence sektörüdür. Aslında tamamen insanların canlı ve daha fazla aksiyon yaşaması için bu şekilde bir arazi bölgesi tercih ettik. Arazinin içinde 300 m² bir ev var. Evin içinde toplam 9 bölüm var. Her bölümde farklı bir ambiyans var. Biz de onlara bu anları fazlasıyla yaşatıyoruz. Kullandığımız ekipmanlarda insan sağlığına zarar verecek hiçbir şey yoktur. Diğer evlerden bizi ayıran özellik ise arazi içinde ev olması. Oyun aslında eve yaklaşınca başlıyor.  Canlı cansız ekipmanlar ile gelen misafirlerimize korku dolu sürprizler ile karşılama yapıyoruz” dedi.

 

Türkiye çapında turnuvalar…

Mekânın bir diğer işletmecisi olan Baran Bayran ise sektörde çok yeni olmalarına rağmen oyunların turnuvasını bile yaptıklarını vurguladı. Tenis antrenörlüğü yaparken öğrencisinin bu işi yaptığını ve onun sayesinde sektöre girdiğini ifade eden Bayran, “Değişik kurgular ve temalar yaparak ileriye doğru yürümek tamamıyla mümkün. Oyunlar dışarıdan alıntı değil. Sadece kendi kurguladığımız oyunlar var. Bu sektöre gireli 1 buçuk sene oldu. Biz bu tür oyunların turnuvasını da Bursa’da yaptık. Aslında Türkiye’de bu evlere benzer birçok ev var. Ortaklaşa bir organizasyon ile Türkiye çapında büyük turnuvalar yapılabilir” ifadelerini kullandı.

 

Korkunun sonuna kadar…

Teknik ekipten olan Oğulcan Yıldız da tecrübeli oyunculuğuyla adrenalini en üst seviyeye taşıyor. İnsanların artık korku filmlerinden korkmamaya başladığını ve aksiyonun içerinde bizzat yer almak istediklerini belirten Yıldız, ”Korkuyu son haddine kadar yaşamak için evimize geliyorlar. Evimizde insan sağlığına zarar verecek her hangi bir madde veya cihaz yoktur. Diğer evlerden bizi ayıran şey ise lokasyonumuz. Orman içerisinde olması bizim en büyük avantajımız. Misafirlerimiz daha araçtayken oyunumuz başlıyor. Araçtan inip yürüyerek eve giriyorlar ve bulmacaları çözerek evden çıkmaya çalışıyorlar. Bu sürede misafirlerimize ayırdığımız 60 dakika var. 60 dakika içerisinde bulmacalarını çözerken canlı cansız ve daha doğal sistemlerle gelen misafirlerimizi korkutuyoruz. Canlı manken sayımız gelen oyuncu sayısına göre çeşitleniyor. Bizim olayımız canlı mankenler ile insanları sıkmadan, hiç beklenmedik bir anda profesyonelce gizli geçitlerden gelen oyuncularımızı korkutmak. Bunun dışında mekanik sistemlerimizde var. Onlarda hiç beklenmedik anlarda çıkıyorlar. Anlık refleksler ile o korku oyun boyunca onların üstünde oluyor” şeklinde konuştu.

 

OYUN ARAÇTA BAŞLIYOR

“Birkaç analiz yapmak gerekirse 10 oyundan en az ikisi daha arabadan inmeden oyunu bırakıyor” diyerek konuşmasına devam eden Yıldız şunları söyledi; “En az üçü bahçeyi geldiklerinde içeriye giremeden oyunu bırakıyor. Yaş olarak minimum 17 yaş, daha altı ise velilerinin yanında olması kaydıyla alınıyor. Gelen gruplarda oyun esnasında bayılma numarası yapanlar. Bu konuda ekimiz aynı zamanda kameradan takip ediyor. Gerçekten kötü bir durum olmadan müdahale ediliyor. Ama numaradan olduğunu anladığımızda oyun devam ediyor. Oyunda en önemli özellik oyun ev ile kalmıyor. Aynı zamanda evin bahçesinde de devam ediyor. Oyunun sonuna gelen gruplar son kısımda tellerden atlayanlar, arabanın tepesine çıkanlar, arkasına bakmayıp yol boyunca kaçanlar oluyor. Gelen her misafirimizi fazlasıyla memnun etmek bizim en iyi yaptığımız iştir.”

 

ÖZEL EĞİTİMLİ KÖPEKLER

Özel müşterilerinin olduğundan bahseden Oğulcan Yıldız, “VİP müşterilerimiz adrenalin sonuna kadar yaşamak istiyorlar. Onlar için özel eğitimli köpeklerimiz var. İsteğe göre oyuna bu canlı oyuncularımızı da dâhil edebiliyoruz. İlk başta korku seviyesi yüzde 30 olarak başlıyor fakat oranlar bölüm bölüm artıyor. Yüzde 50 seviyesine gelince de zaten misafirlere çok fazla geliyor. Gelen müşterilerimizin yüzde 70’i oyunu bitiremeden çıkıyorlar. Oyunu hızlı ve seri bir şekilde bitirebilen kimse olmadı. Oyun sonrası misafirlerimize ikramlarımız oluyor. Özellikle soğuk su veriyoruz. Müşterilerimiz her seferinde farklı bir oyunla karşılaşıyorlar. Bizim en büyük hedefimiz müşterilerin en iyi şekilde korkup mutlu bir şekilde ayrılmalarıdır” cümlelerini kullandı.