Fatih AKKUŞ

 

5 haftayı geride bırakan Bursaspor sahaya yansıttığı kaliteli futbolu galibiyetle süsleyemedi. Bugün sahasında ligin güçlü ekibi Başakşehir’i ağırlayacak olan Yeşil Beyazlılar, taraftarının önünde sezonun ilk 3 puanını almak istiyor. Saat 20.00’da başlayacak karşılaşma beIn Sports’dan naklen yayınlanacak. Başakşehir karşısında alınacak zaferle olumsuz hava dağılacak ve takımın özgüveni yerine gelecek. Tecrübeli çalıştırıcı Samet Aybaba zorlu maçlardan alınacak puanların önemine dikkat çekerken, bu maçtan da 3 puan beklentisi olduğunu dile getirmişti.
 

İŞTE MUHTEMEL 11

Aybaba’nın Bursaspor-Başakşehir karşılaşmasına farklı bir kadroyla çıkacağı düşünülüyor. Özellikle kanatlarda değişime gitmesi planlanan başarılı teknik adamın, zorlu karşılaşmaya kalede Okan Koçuk, geride Barış Yardımcı, Ertuğrul Ersoy, Chedjou, Letovlevici; önlerinde Saivet, Badji, Lima, Burak Kapacak (Yusuf Erdoğan), forvette ise Sakho ile müsabakaya başlayacağı tahmin ediliyor. Samet Aybaba, Furkan Soyalp ve Umut Meraş’ı da değerlendirebilir.

 

Düdük Öztürk’te

Bursaspor’un zorlu 90 dakikasını Denizli bölgesi hakemlerinden Ümit Öztürk yönetecek. Bu karşılaşmada galibiyet hedefiyle sahada olacak Yeşil Beyazlılar daha önce aynı hakemle çıktığı 7 karşılaşmanın 3’ünde galip, 4 tanesinde mağlup oldu. Karşılaşmalarda beraberlik olmaması dikkat çekmekte.

 

Kombinede şok

Bursaspor daha önce sona eren kombine satışlarını taraftarın isteği ile uzatmıştı ancak satışa açık kalan bölümde 901 adet kombine satılmış olması şok etkisi yarattı. Yönetimin ve camianın bu durum karşısında oldukça üzüldüğü edinilen bilgiler arasında.

 

Kökçü’ye dev talip

Bursaspor’un 2 sezon önce Fenerbahçe’nin elinden kaparak imzayı attırdığı Ozan Can Kökçü’nün daha sonrasında Giresunspor’a satılması taraftarlarca tepki görmüştü. Ozan Can’ın kardeşi Feyenoord U19 takımı oyuncusu ve aynı zamanda A takımda da forma giyen Orkun Kökçü’ye Barcelona talip oldu. Transfer döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe ve İnter ile adı anılan genç yıldız Fenerbahçe ile yapılan özel karşılaşmada İstanbul’a gelmiş ve Beşiktaş yöneticileri oyuncuyla görüşmek istemesinin akabinde Feyenoord yetkilileri transferin önünü kapatmıştı. Barcelona ciddi bir teklifle Hollanda temsilcisinin kapısını çaldı. Transferin gerçekleşmesi an meselesi.

 

Ertuğrul olmak elinizde

Timsah, Ertuğrul Ersoy’un sözleşmesi 2022’ye kadar uzatıldı. Bursaspor’un genç kaptanı Ertuğrul için yapılan imza töreninde konuşan Başkan Ali Ay, “Ertuğrul’la sözleşme uzatmak için buradayız. Özellikle burayı istedik. Çünkü Ertuğrul 13 yaşında Gölcük’ten buraya geldi. Altyapı futbolcularımıza örnek olsun diye Vakıfköy’de yapıyoruz bu töreni. Arkadaşlar Ertuğrul, Bursaspor’un kaptanı. Olması gereken de bu. Sizlere örnek olsun. Demek ki çalışınca hepiniz Ertuğrul veya Enes olabilirsiniz” dedi.

GİDECEKSE YURTDIŞINA GİTSİN

Böylesine olumlu bir hava yakaladıklarını ve kaptanlığı da Ertuğrul’a verdikleri dönemde daha çok futbolcuların çıkması için çalıştıklarını belirten Ali Ay, “Ertuğrul’u biz bundan sonra da kaptan olarak görmek istiyoruz. Gidecekse de Avrupa’ya gitsin istiyoruz. Bizi orada temsil etsin istiyoruz. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Şu anda Milli takımda. Bundan sonra da oranın as takım futbolcularından olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
 

2 SENE YETERLİ 

Kurdukları sistemle en fazla 2 sene içerisinde takımın çoğunun altyapıdan oluşacağını söyleyen Ay, “Ayrıca Samet hocama da teşekkür ederim. Altyapımıza çok önem veriyor. Buradaki hocalarımıza da teşekkür ederim. 8-9 altyapıdan gelen oyuncumuz A takımda antrenmana çıkıyor. 2 sene sonra yüzde 50’nin üzerinde altyapıdan oyuncu görmek istiyorum. Sistemimizi de buna göre kurduk. İnşallah başarılı ve verimli olurlar. Daha nice Ertuğrul’lar ve Enes’le çıkacak. Biz de işte o zaman Bursaspor’u zevkle izleriz” ifadelerini kullandı. 

Hayalim gerçek oldu

Bursaspor’un altyapıdan gelen yıldız ismi Ertuğrul, Vakıfköy’den bahsederek, “Bu tesisin bende anlamı çok büyük. Gelirken yolda bir şey hatırladım ve o günlere geri döndüm. 4 yıl öncesinde burada ilk profesyonel imzayı attığımda kaptanlığı hayal etmiştim. Şimdi kaptan olarak sözleşmesini yenileyen bir futbolcu olarak karşınızdayım. Şu anda ne kadar gururlu olduğumu anlatamam. Başkanım ve menajerim 15 dakika içinde sözleşmeyi halletti. Ne biz ne de kulübümüz sıkıntı yarattı. Böyle de olması gerekirdi” dedi.
 

DİĞER HEDEFİM AVRUPA

Çalıştığı teknik adamlara ve kulübe teşekkür eden Ersoy, “Benim bugünlere gelmemde büyük emeği olan tüm hocalarıma teşekkür ederim. Bugünün mimarı onlardır. Hedeflerim, her zaman söylediğim gibi kaptanlıktı. Şimdi de hedefim Avrupa’da oynamak. Bana inananları Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Ben bunu erken yaşlarda kafamda belirlemiştim. Kulübüm de arkamda. Bana inananlara ve güvenenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.