Semih ŞAHİN

Şavşat Kültür ve Yardımlaşma Derneği bu yıl da geleneği bozmadı. Dernek yönetimi, kendi yörelerindeki pancarcı şenlik alanlarını aratmayan Alaçam piknik alanında hemşerilerini 14. kez bir araya getirdi. Alaçam Pancarcı Şenliği’ne katılım yoğundu. ­Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu kanaat önderleri de pancarcı şenliğine katılım gösterdi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün ve çok sayıda davetlinin katıldığı şenlik coşkulu anlara sahne oldu.

NEFES KESEN YARIŞMALAR…

Pancarcı şenliğinde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Belli yaş kategorisinde birbirlerine meydan okuyan yarışmacılar, halat çekme, çuval yarışı gibi yarışmalarda kıyasıya mücadele etti. Yarışmadan sonra çekilişte yapıldı. Dernek yönetimine katkılarını esirgemeyen sponsorların yapmış olduğu bağışlarla çekilişler düzenlenerek buzdolabından bisiklete, çeyrek altından otobüs biletine kadar birçok hediye dağıtıldı. Piknik havasında geçen organizasyonda yarışmalar düzenlendikten sonra meydan gençlere bırakıldı. Yöresel sanatçıların katılımı, davul zurna eşliği ve tulumun sesiyle Alaçam’ı ayağa kaldıran gençler hafızalardan silinmeyecek bir gün geçirdi.

Bursa’ya ‘Şavşat’ evi

Şavşat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Aydın, katılım sağlayan tüm hemşerilerine teşekkürlerini iletti. Birlik ve beraberlik adına yapılan bu tür organizasyonların devam edeceğinin bilgisini veren Murat Aydın, anneler günü vesilesiyle tüm annelerin ve anne adaylarının da anneler gününü kutlamayı ihmal etmedi. Sponsorların destekleriyle dernek adına arsa alındığını dile getiren Murat Aydın, en kısa zamanda arsa üzerine otantik bir Şavşat Evi yapılacağını dile getirdi. Son olarak şenlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Aydın şunları kaydetti; “Şavşat’ta Pancarcı geleneği nasıl devam ediyor ise Bursa’da da biz bunu Şavşat Derneği olarak aynen devam ettirmenin çabası ve gayesi içerisindeyiz. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var. Bursa-Şavşat hattı üzerinde bir köprü vazifesi olabilmek, örf adet ve geleneklerimizi yaşatabilmek, Bursa’da yaşayan Şavşatlı olarak refah düzeyimizi artırmak adına, sizleri Şavşat’ımıza ve onun Bursa’da temsilcisi olan derneklerimize sahip çıkmaya, bir olmaya, birlik olmaya davet ediyorum. Bu vesile ile derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar yönetim kurulunda görev alan, emek verip çalışan tüm hemşerilerimize, teşekkürü bir borç biliyorum.”