Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
Özkan YILDIRIM
•      Öncelikle Ahmet Bey bizi bu güzel işletmenizde konuk ettiğiniz, ağırladığınız için size teşekkür etmek isterim. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım.
 
34 YILDIR BU SEKTÖRDEYİM..
Bizde sizlere işyerimize kadar gelip röportaj yaptığınız için  teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Altuncu, 1961 Trabzon doğumluyum. 1984 yılında Bursa'ya geldim geldiğimde kısa bir dönem  başka bir işte çalıştıktan sonra 1986 yılından itibaren Bursa genelinde toptan, perakende bu işi yapmaya başladık. Tesadüfen bu işe girdim, bir arkadaş tavsiyesi ile oldu, arkadaşımızın bir dükkanı vardı, sen bu işi  yapabilirsin çalışabilirsin deyince küçük bir satış yeri ile bu işe başladım. Hazır alıp sattım ilk başlarda. İş büyüdükten sonra kendi imalatımıza başladık. Bursa genelinde şu anda imalathanelerde çalışan ve imalathane sahibi olanların yüzde 80’i  benim tezgahımdan geçmiştir. O zamanlar da zaten Bursa'da bir Kafkas ve bir de Uzay vardı başka pastane yoktu ki, bir ara Turistik vardı sonra o kapandı onlar vardı sadece. Onlarla  yarışıyorduk biz. Rahmetli Atilla Bey ile aramız çok iyiydi Kafkas'ın sahibi, onunla çok irtibata geçiyorduk fikir alışverişinde bulunuyorduk  zamanında.
 
YAŞ PASTA, KURU PASTA,  TATLI  ÇEŞİTLERİ  EN BAŞTA
•      Peki şimdi burada ne gibi üretimler yapıyorsun  Ahmet Bey?
Bizde tatlı çeşitlerinin hepsi var. Örneğin  şekerpare, kalburabastı,kadayıf, envai çeşit baklava, çok fazla çeşitlilikte tatlılarımız var. Yine 30’a yakın yaş pasta çeşidimiz var. Ayrıca kuru pasta, spesiyal çeşitlerimiz var birçok kalem ürünümüz var. Bursa'da aşağı-yukarı 80 markete, noktaya satışımız  mevcut. Ve bu ivmeyi her geçen zaman arttırıyoruz.
 
•      Ahmet Bey hangi bölgelere dağıtım yapıyorsunuz?
 
 BANDIRMA VE GÖNEN’İ DE DAĞITIM AĞIMIZA EKLEDİK..
Bursa genelinde düşündüğümüzde batıda Görükle-Hasanağa, Doğuda Kestel-Gürsu. Kuzeyde Mudanya-Güzelyalı -Gemlik hattı boyunca dağıtımlarımız devam etmekte, Şu anda tatlı sevkiyatında Bandırma-Gönen bölgelerini de dahil ettik aşağı yukarı 2 haftadır oralara kadar ulaştık.
 
•    Peki Ahmet Bey,  dağıtımda çalışan arkadaşlarla birlikte üretimdeki arkadaşları da kattığımızda toplamda kaç personelimiz var?
Şu anda dediğiniz gibi dağıtımdaki ve üretimdeki çalışanlarla birlikte 13 kişilik bir arkadaşımızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz.
 
HEDEF; HER ZAMAN  YENİLİKÇİ  OLMAK
 
•    Başak Pasta ve Tatlı İmalathanesi’nin gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
Bizim  hedefimiz her zaman daha yenilikçi olabilmek, teknolojiye uymak. Çünkü insanların günden güne istekleri talepleri değişiyor. O isteklere  taleplere  hizmet edebilmek gelen yeni neslin yenilikçi fikirlerine açık olabilmek onlara istediklerini sunabilmek tabi ki  en öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun yanı sıra perakende satış için 4-5 tane şube düşünüyoruz orta ve uzun vadede Bursa'da. Çünkü üretim olarak çok güzel bir ivme yakaladık, bu ivmeyi perakende sektöründe de başlatarak böyle bir açılım yapmak istiyoruz. Bu tür planlarımız var bu tür hedeflerimiz var. Bu  manada aciliyetimiz yok, yavaş yavaş bu hedefimize ulaşma çabasındayız. 
 
4-5 ŞUBE DÜŞÜNÜYORUZ..
Yeni lezzetler ortaya çıkartmak için araştırma geliştirme , çalışmaları  yapıyor musunuz?
Tabii oluyor, büyük kurumsal firmaların hammaddelerini kullandığımızda elemanları gelir burada çalışma yaparlar. Yeni ürünleri ustalarımıza gösterirler, ön çalışma yapılır. Yeni ürünün  tanıtımı için mecburlar,  bunları yapmak zorundalar. Yeni ürünle neler yapılabileceğiyle ilgili, nerelerde kullanabileceğimizle ilgili detaylı fikir alışverişinde bulunulur. Bu da tabi bizim için bir AR-GE çalışması olmuş oluyor. Daha iyiye, daha güzele ulaşmak için insanlara ulaşabilmek için bu tür çalışmalar yapıyoruz. Avrupa'dan da bu manada bize gelen çok çeşit var zaten bizim mesela kuru pasta çeşitlerinin yüzde yetmişi Avrupa kültüründen geliyor. Hele ki yaş pasta aslında bizim kültürümüzde yaş pasta yok ama son 15-20 yıldır mesela yaş pasta sektörü de çok yükseldi. Ayrıca teknolojide çok hızlı bir şekilde yükseldiği için,  teknolojinin  bizi çok canlandırdığını kesinlikle  söyleyebilirim.
Genelde sipariş çalıştığımız için isteğe göre de üretim yapabiliyoruz, kimseye kesinlikle yok demeyiz!  Daha 10 gün evvel Avrupa'dan çok satılan bir pastanın demosunu getirdiler, sadece resminin gelmesine rağmen  yaptığımız pastaya inanamadılar. Bu tür üretimlerde yapıyoruz aynı zamanda.
 
En büyük destek Saniye Hanım'dan 
Başak Pasta ve Tatlı İmalathanesi’nin kurucusu Ahmet Bey'in en önemli yardımcısı eşi Saniye Yüksel Altuncu  hanımefendiyi tanıyoruz şimdi de.
Ben Saniye Yüksel Altuncu Balıkesir-Gönen  doğumluyum. Üniversite için Bursa'ya geldim. Uludağ Üniversitesi İşletme mezunuyum. Sonra Bursa'da evlendim ve kaldım. Özel sektörden emekli oldum, mali müşavirim. Şu an eşimin yanındayım, burasının  muhasebe işlerini yapıyorum aynı zamanda uzlaştırmacılık da yapıyorum, tabii serbest çalışınca başka işlerim de var onları da takip ediyorum.
Aşağı-yukarı son 1 yıldır buradayım. Bursa'da çok geniş bir alanda servisimiz var. Eşimin de söylemiş olduğu gibi  burada  bütün unlu mamuller var. Sadece ne yok? İşte börek yok, açma, mayalı cinsi yok. Onun dışında yaş pasta, kuru pasta, tatlı çeşitleri ve baklava ağırlıklı çalışıyoruz. Bursa'nın dört bir yanına servis ağımız var, genellikle marketlere, toptan satışımız var.
 
EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ..
• Peki Saniye Hanım geltatlim.com’a nasıl dahil  oldunuz?
Biz kendi adımıza bir site kurma çalışmalarımız, düşüncemiz vardı. Onunla ilgili araştırmalar yaparken “geltatlim.com”a  rastladık ve sonra böyle bir oluşum varsa bu da çok geniş bir ağ ise  bize faydalı olur dedik. Nasıl biz Bursa'nın her köşesine gitmişsek geltatlim.com’da şu anda Türkiye'nin her yerine ulaşıyor öyle bir oluşum içerisinde o şekilde görüp değerlendirdikten sonra hemen aradım geltatlim.com’u bize sizinle çalışmak istiyoruz dedim. Aşağı-yukarı beş altı aydır bayisi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bursa'da bu şekilde çalışıyoruz. Katkısı da elbette oluyor, onların farklı ürünleri var. Onların üzerinden siparişler veriyoruz. Özel sipariş olarak çalışmasının artısı  oluyor bizim için maddi olarak. Ayrıca Direkt tüketiciye ulaşmamız da  bizim için avantajlı olmuş oluyor. Müşteri ekrandan görüp bakıyor istediklerini ekliyor ve böylelikle siparişini vermiş oluyor böyle bir katkı sağlamış oluyor çalışmamalarımıza.
Sektörde 35 yıldır güzel hizmetler sunan sektörün Bursa’da ortaya çıkmasına da büyük katkılar sunan Ahmet Altuncu’ya ve eşi Saniye Yüksel Altuncu’ya çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.
 
İletişim bilgileri:
 Bağlarbaşı Mahallesi.
 Hürriyet Caddesi.
5.Bülbül Sokak No:24
Tel & Fax:0224 249 02 98
Gsm: 0530 372 64 61
 Osmangazi Bursa