Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul başta olmak üzere hastane hekimleri, sağlık personeli ve hastaların katıldığı yürüyüşe Bursa halkı da oldukça ilgi gösterdi.

BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Atatürk Anıtı’ndan başlayıp Cumhuriyet Caddesi üzerinden Zafer Plaza Meydanı’na kadar süren yürüyüşte, vatandaşlara diyabet hastalığının simgesi olan yeşil elma ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

ÜLKEMİZDE GÖRÜLME SIKLIĞI ARTIYOR

Diyabet İçin Farkındalık yürüyüşüyle alakalı basın açıklaması yapan  Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, diyabetin kronik bir hastalık olup ömür boyu tedavi gerektirdiğine dikkat çekti. Uzm. Dr. Özkul, “Diyabet ülkemizde görülme sıklığı giderek artak, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsız yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması, benslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktörde mümkün olmaktadır” dedi.

FARKINDALIKLARI ÖNEMSİYORUZ

Diyabetin sağlıklı yaşamla kontrol altında tutulabildiğine değinen Uzm. Dr. Özkul, “Hayat Hastanesi olarak diyabete ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bu yürüyüşü düzenledik. Bizler, hastane olarak bu türk farkındalıkları önemsiyoruz ve 40 yıldır olduğu gibi ‘Sağlığınız için Hayat’tayız’ diyoruz” diye konuştu. Yürüyüş, Zafer Plaza Meydanı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun mini konseriyle son buldu.