Hatice DAL

Gürsu'nun şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için ölümünün ikinci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.Cüneyt Yıldız’ın kabristanına ziyaretle başlayan anma programına katılım yoğun oldu. Mezarı başında Kur’an okunarak anılan şehit başkanın babası Ahmet Yıldız, “Millet unutmadı ve unutturmuyor” dedi. Daha sonra kabristandan Gürsu Belediye Düğün Salonu’na doğru anma yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından geçilen düğün salonunda Cüneyt Yıldız’ı anlatan slaytlar izlenime sunulurken şehit başkanın kurucusu olduğu Ayyıldız Mehteran Takımı da programda yerini aldı. Törende konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “2 yıl geçmesine rağmen hâlâ acısı içimizde, o bizim kardeşimizdi, canımızdı, dostumuzdu. Binlerce seveni var. Yine burada ikinci yıldönümü münasebetiyle önce mezarlıkta sonrada düğün salonunda bir anma programı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

DEVLET HASTANESİ O’NUN HAYALİYDİ

Cüneyt Yıldız’ın ikinci ölüm yıldönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirten Başkan Işık, “Bu acıyı yaşarken 3 şey bize destek oluyor. Bunlardan ilki vefa, ikincisi RabbiminBakara suresinde buyurduğu gibi‘Allah yolunda ölenlere ölü demeyeniz, bilakis onlar dirilerdir’ ayeti kerimesi bize ciddi anlamda destek veriyor. Üçüncüsü de, kardeşimizin Gürsu halkına söz verdiği şeyleri yerine getirerek biraz olsun yaramıza merhem olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Cüneyt Yıldız’ın en büyük hayalinin devlet hastanesi olduğunu kaydeden Başkan Işık, “Cüneyt Yıldız’ın en büyük hayali olan Gürsu Devlet Hastanesi 1 Mart itibari ile Şehit Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi olarak hizmete başladı. İnşallah 1 ay sonrada hasta kabulüne başlayacak. Orada tedavi görüp de kardeşimize dua eden insanlar sayesinde yerinde rahat edecektir” dedi.

Verdiği her sözü yerine getireceğiz

Şehit Başkan Yıldız’ın verdiği sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarının altını çizen Işık, “Sporcu fabrikası yapacağım diye sizlere söz vermişti. Onunda temelini attık, 2 ay sonrada onu hizmete açacağız. Cüneyt Yıldız çocukları çok seviyordu ve parklara çok önem veriyordu. Her mahalleye birer park yapmak istediğini söyleyerek bu çocukların bunu hak ettiğini belirtiyordu. Bugüne kadar 10 tane parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine çöp konteynerlerinin yer altına alınması onun hayaliydi. Onu da yerine getirdik. Elektrik tellerini yer altına alacağım diye söz vermişti. Yüksek gerilim hattını yer altına alarak bu sözünü de yerine getirmiş olduk. Yenidoğan’a elektrik ve su meselesini çözeceğiz demişti çok şükür onu da hallettik” açıklamalarında bulundu.

ACIYI HAFİFLETMEK İÇİN

Verilen sözleri tuttukça acılarının bir nebzeolsa hafiflediğini kaydeden Başkan Işık, “Söz vermemesine rağmen güzel bir sözü vardı. ‘Köyler bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, köylere ne yaparsak az’ demişti. Bizde onun bu sözünü yerine getirerek 10 köyümüzün meydanını yaptık. Allah’a çok şükür ki bunların hepsini yapabildik ve bunları yaptıkça acımız bir nebzede olsa hafifledi. Biz bu vefa duygusuyla hangi sözü verdiyse onu yerine getirdik. Bu yılda kültür merkezi ve kapalı halı saha temelini atacağız” dedi.

4 KONU DAHA VAR

Belediye Başkanı Mustafa Işık,Yıldız Başkan söz verdiği halde yapamadıkları 4 şey olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bunlar aşevi, kent meydanı, kapalı devre spor salonu ve Yenidoğan’daki imar. Bu yapamadığımız şeyler için sizlerden dua istiyorum. Bunlar bizim üzerimizde vebal ve yük. Bu sorunları çözdüğümüzde hem kardeşimiz rahatlasın hem de biz rahatlayalım.”