Abdullah ASLANTÜRK – Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un şuan ki yönetiminden mutsuzluğunu dile getiren isimlerden biri de TUYAP Karataş İnşaat Sahibi Sedat Karataş.  Tüzük gereği kendisinin başkanlığa aday olamayacağı yönündeki eleştirilere yanıt veren Karataş, "Avukatlarım gerekli incelemeyi yaptı. Tüzükten kaynaklanan seçme hakkım yok ama seçilme hakkımın olduğunu öğrendim" dedi.

34 yıldır Bursa’da yaşayan Karataş'la yaptığımız söyleşiye önce onu tanıyarak başlamak istedik.

"Birçok alanda ticaret yaptım. Mobilyacılık, kuyumculuk, hayvancılık ve inşaat sektöründe yer aldık. Hayatı daha iyi analiz etmek için her alanda çalıştım. Spor konusunda da çocukluğumdan beri en büyük hobim spordur. 'Türkiye’de kış denilince akıllara Uludağ gelirken neden spor denilince Bursaspor gelmez' düşüncesi yıllarca beynimde yer etti" diyerek söze ilginç cümlelerle başladı.

Bursaspor'un bu yıl adeta yerlerde sürünmesinin sebebi nedir sizce?

Gelen yönetimlerin günü birlik otel gibi olaya bakmaları. Bursaspor yönetiminde 1-2 yıl kalırım düşüncesiyle rant sağlarım ve sonra giderim anlayışla başkan olunmaz. Eğer kulübün başındaysan geleceksin varınla yoğunla takıma katkı sağlayacaksın sonra alın terinin hakkını alacaksın. Ama tek bir damla ter dökmeden olan parayı da her türlü teminat altına almakla iş yürümez. 5 kuruş katkı sağlamdan da para almak ayrı bir konu. Sonra takımın ekonomik çöküşünü izlemek ile yetiniyorsun. Örnek vermek gerekirse bir inşaat da bir tuğlanın üstüne tuğlayı koymayı beceremiyorsan o inşaatı yapamazsınız. Bursaspor’da yönetimlerinde İbrahim Yazıcı hariç çoğu yönetimde böyle oldu.”

Er meydanına buyurun

Bursaspor’un gelmiş geçmiş tüm başkanlarına seslenen Sedat Karataş, ”Bir masa etrafına gelip araya gelip bir açık oturum yapalım. Bursaspor’un geleceği için kimler neler düşünüyor ama düşündükleri lafta kalmayacak icraata dökülecek. Yalanla ve dolanla iş yapılmayacak. Ben illa Bursaspor’un yönetiminde yer almak istiyorum. Varımızla yoğumuzla Bursaspor’u belli bir yerlere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Burada önemli olan makam mevki değil. Bursaspor’un ligde olduğu konum önemlidir. Mevcut yönetim de kimler bu taşın altına elini koyuyorsa bende onlarla beraber bedenimi taşın altına koyarım. Bu kulüp kimsenin babasının çiftliği değildir. Deplasman maçlarını izliyorum 6 gol yediğimizi görünce şehrimizin takımı bu kadar olmaz diye kendimi yiyorum.  Eğer ben yönetimde olamasam bile gerçekten Bursaspor için güçlü bir başkan ve yönetimi gelirse bende onlara her türlü desteği sağlarım“ sözlerini sarf etti.

5 BİN TL’YE MUHTAÇ BİR YÖNETİM

Yönetimin yaptığı hataları ve işadamlarından para istemesine karşı çıkan Sedat Karataş, ”BTSO’da kayıtlı tüm iş adamlarından 5 bin TL versin de futbolcu transfer edelim zihniyetinde bir yönetim ile bu takım yürümez. Bu takım bu kadar düştüyse gitsin Ulucami de mendil aç belki daha çok yardım toplarsın. Böyle bir yönetim sistemi var mı? Sadece şuan ki yönetim başarısız değil. İbrahim Yazıcı hariç çoğu yönetim başarısız oldu.  Bursaspor adına binaları yapıp oradan gelecek bütçeyi neden takımın kasasına koymayalım. Kulüp içerisindeki hırsızların önüne geçilmediği sürece o takım hiçbir yere varamaz. Yönetime paralı adam değil tecrübeli adam gerekiyor. Bu şekilde uygulanırsa bu takım bir noktalara gelebilir” ifadelerini kullandı.

TARAFTARDAN KAÇILMAZ

Taraftar ve takım arasındaki sorunları da dile getiren Karataş “Et tırnak olalım. Bu taraftar veya oyuncu değil herkes için geçerli. Aile içinde yapılması gereken neyse yapmak zorundayız. Taraftarı alıp yanına konuşmayıp kaçıyorsanız hiçbir şey elde edemezsiniz. Yöneticilerde de bu böyledir. Sorunlara her zaman için çözüm odaklı yaklaşılacaktır” dedi.