Hasan ALP ÖZBEN

Bursa Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Alaçam mesire alanında ‘Pancarcı Şenliği’ düzenledi.Bursa Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen şenliğe yaklaşık 5000 bin Şavşatlı katılım gösterdi. Bursa’da yaşayan Şavşatlıların bir arada olduğu Alaçam’da eğlence de doruk noktadaydı. Halat çekme, iğnedeliğinden ip geçirme, sandalye kapmaca yarışmaları gibi yöresel performans oyunlarına da yer verildi. Yarışmacılardan başarılı olanlara ise ödül olarak Artvin cağ döneri ısmarlandı.

AMACIMIZ KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİ

Yarışmalara geçmeden önce şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Şavşat Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, derneğin genel amaçlarına değinerek, “Burada gurbette yaşayan Şavşatlıları bir araya getirip kaynaşmalarını, birlikte hareket etmelerini sağlamak. Bunu da çok şükür hava şartları ne olursa olsun başarabiliyoruz. Amacımız birliği, beraberliği, dostluğu, kardeşliği pekiştirmek. O yüzden bu gibi organizasyonlar çok önemli. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar ses sistemi organizasyonunda bizi kırmayıp her türlü desteği verdiler, araç tahsisinde de bulundular. Gürsu Belediyesi’ne de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onlarda masa, sandalye çadır gibi ihtiyaçlarımızı karşıladılar” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyaya huzur gelsin

Programda hazır bulunan CHP Bursa Milletvekilli Adayı Süleyman Ayyıldız ise şöyle konuştu: “Ramazan bayramının ülkemize dünyaya barış, kardeşlik, huzur getirmesini temenni ediyorum. Bugün hem bayram hem de babalar günün buradan tüm babalarımızın da babalar günün kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

DOSTLUK ADINA

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan isebu tür programlarla kardeşlik bağlarının pekiştiğini dile getirerek, “Sevgili Şavşatlı hemşerilerim Ramazan Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor; memleketimize, Artvin’imize, dünyadaki tüm İslam birliğine hayırlı olsun diyorum. Bu ve bunun gibi sosyal etkinlikler bizleri daha çok birbirimize yaklaştırmak, kardeşliğimizi, dostluğumuzu daha da pekiştirmek için yapılan sosyal etkinliklerdir” diye konuştu.

KANDİL’İ DÜMDÜZ EDECEĞİZ

MHP Bursa 2. Bölge Milletvekilli adayı Muhammed Tekin de açıklamada bulunarak, “Bu programların daha da büyüyerek devamını canı gönülden diliyorum. Buradaki birlik ve beraberliğe şahit olmak çok güzel”dedi. Şenliğin bitimine yetişen bir başka isim İP Bursa 2. Bölge milletvekilli adayı Serpil Aslantürkise bu tür organizasyonların sıklıkla yapılması gerektiğine vurgu yaptı.Konuşmaların ardından bir başka etkinlik ise çekiliş oldu. Çekilişe katılanlara hediyeler verildi. Mangal getiremeyenlere ve misafirlere yönelik ise Artvin cağ döneri ikram edildi.