Nazlı KARAMAN

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Bursa İl Başkanlığı´nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.Basın toplantısında yeni kurulan seçim kabinesiyle ilgili konuşan Tekin, “Saray kabinesi kuruldu. Bu yüzden de kabinede şaşırdığım isimler olmadı. Çünkü saray kabinesi olduğu için şaşıracak bir durum yok. Cumhuriyet tarihinde birçok hükümetlerin kabinelerine bakın, organize işler hiç olmamıştır. 24 saat önce bir insanı müsteşar yapıyorsunuz, 24 saat sonra bakan yapıyorsunuz. Bunu milletin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Saray kabinesi dememin sebebi TÜRGEV yöneticilerinin oluşudur. Sayın Davutoğlu, burada etkisiz eleman olarak görünüyor. Baştan itibaren sonucun bu noktaya geleceği belliydi” şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU SARAYA ÇALIŞTI

Koalisyon sürecinde Davutoğlu´nun suni uğraşlar gösterdiğini ve netice itibariyle yalnızca Saray´a çalıştığını aktaran Tekin, “Bütünün kararını bir kişi veriyor. Millet 4 farklı partiyi parlamentoya gönderdi.  Fakat bunun çalışmasına bile izin vermediler. Bu yetmezmiş gibi bir de her gün insanların yürekleri yanarken, şehitler gelirken aynı orantıda yolsuzluklar yapılıyor. 17-25 Aralık belasına rağmen gece yarısı kararnameler, ihaleler ve imar çetesi hiç uyumadı. Bu rant her şehirde oluyor. Hiçbirisinin vicdanı sızlamıyor. 1 Kasım´ın ülke açısından önemli bir seçim olduğunun görüşündeyim” dedi.

ANKARA´NIN SOKAKLARINDA DOLAŞAMIYORLAR

CHP´nin Güneydoğu´da barış için girişimlerde bulunacağı sözünü verip, sözünü tutmadığını iddia eden gazetecilere karşı açıklama yapan Tekin, “Bir kısım arkadaşlar uzayda yaşıyor, gazeteci olsa da uzayda yaşıyor. Uludere, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Yüksekova´da şu an 30 vekilimiz var. Türkiye coğrafyasını şu anda dolaşan tek siyasi parti biziz. Baştan itibaren Diyarbakır´a gittik, sivil toplum örgütleri ile konuştuk, raporlaştırdık. Bölgede sıkıyönetim var. Daha dün ‘Sivas´ın ötesine geçemiyorlar´ diyen zatı muhtereme sesleniyorum, bırakın Sivas´ın ötesini, Ankara´nın sokaklarında dolaşamıyorlar. Elimizden gelen çabayı biz sarf ediyoruz. Şu anda güneydoğu illerinin önemli bir kısmında sıkıyönetim, bir kısmında da üzülerek söylüyorum bir Vietnam var” şeklinde konuştu.

HERKESİ SUSTURSUN BAŞKAN OLSUN

Muhalif medyayı susturmak için operasyon yapılacağı yönündeki iddialara da cevap veren Tekin, “O zaman şöyle yapsınlar, CHP´yi, MHP´yi, HDP´yi, basını da kapatsınlar; oh ne güzel otomatikman oldun başkan kardeşim” dedi. Aynı zamanda medyaya baskının yeni olmadığını hatırlatan Tekin, 17/25 Aralık sürecinde bir başörtülü gazetecinin, “Başım kapalı ama gözüm kapalı değil” dediği için işinden atıldığını, ancak başörtüsünü siyaset malzemesi yapanların buna sahip çıkmadığını kaydetti. Tekin, “Dikkat ederseniz, Sayın Erdoğan´ın muhtarlar şurasından sonra konuşması, kendi medyasında bile bunu kullanmaz oldular. Bunun sebebi de mutlaka G20 toplantısıdır. Böyle bir olay olursa, kulislere yansıyan Türkiye´ye gelmeyecekleri ile ilgilidir. Bundan dolayı hükümet kendisine çekidüzen verdi. Çok kolay değildir” ifadelerini kullandı.

SANDIĞA SAHİP ÇIKILMALI

Oyların güvenliğine ilişkin kaygılarının olduğunu anlatan Tekin, “Türkiye´de üç tane seçim yaşadık. Kedilerine gerekçe gösterildiği ülkede demokrasiden bahsedilebilinir mi? Bizim sağlıklı seçim ve sonuç konusunda kaygılarımız var. Darbeciler bile anayasayı yaparken üç bakanın tarafsız seçimi güvenli götürebilmesi için anayasaya madde koymuştur. Adalet, İçişleri, Ulaştırma Bakanına bir bakın. Böylesi bir tabloda biz seçime gideceğiz. Taşımalı oy olabilir mi? Burada ne kadar sağlıklı sonuç alınır. Hükümetin ivedilikle seçim güvenliğini sağlaması için çalışma yapması gerekiyor.Polis ve askerimiz şehit düşüyor, biz seçim çalışması yapacağız. Bu inanılır gibi değil” diye konuştu.