Gökhan GÜNDOĞDU

Emek Spor Kulübü adeta Bursa’nın tekvando şampiyonlar kulübü. Kulübün tekvando şube sorumlusu Doğan Aydın’ın titiz çalışmaları ve sorumluluğuyla, 30 yıllık tekvando deneyimiyle antrenör Osman Gül’ün eğittiği gençler her katıldıkları şampiyonadan birkaç derece ile dönerek Kulüplerinin ve Bursa’nın gururu oluyorlar. Gazetemize açıklamada bulunan Emek Spor tekvando şube sorumlusu ve Tekvando İl Tertip Komitesi Başkanı Doğan Aydın, “2007’den bu güne bu ailenin içindeyim. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma yeni başlayan ve düşük kuşaklara 2 seans, Salı, Perşembe ve Cumartesi müsabık grubuna tek seans olmak üzere haftada toplam 9 seans antrenman yapıyoruz. Emek belediyesi Osmangazi belediyesine devrolmadan önce yaptırdığı spor salonunda antrenmanlarımızı ücretsiz yapıyoruz. Bunun için Osmangazi belediyesi meclis üyesi Turgay Büyükoğlu’nun çabası çoktur kendisine ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar a ayrıca teşekkür ediyorum.  Bizlerden bu güne kadar desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ada çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kulüpte öncelikle destek olan kişide prosedürde futbol şube sorumlusu gözükse de,  kulübün bel kemiği olan yöneticicimiz Mustafa Gencan’dır. Kendisine sizler aracılığı ile de teşekkürlerimi sunuyorum. Hocamız Osman Gül 30 yılını bu spora adamış, tekvandoyu bir yaşam felsefesi haline getirmiş, mesleğine aşık, çok disiplinli ve özverili bir spor adamıdır. Bursa da tekvandoyu ilk kulüpleştiren antrenördür. Bursa’da onun sayesinde ilk defa Emek Belediye Spor da tekvando branşı olmuştur. Tüm bu başarılarda kendisinin bu özverili çalışmalarının rolü ve önemi büyüktür. Ona da çok ama çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
Aydın, şöyle devam etti: “Tüm bu saydığım ve daha emeği olan birçok arkadaşımızla, bir avuç spor sevdalısı ve gönüllüsü ile çok büyük özveriler ile bu günlere gelindi. Biz büyük bir takım ve çok geniş bir aileyiz diyoruz gençlere. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize önce disiplinli olmayı, paylaşmayı, takım olmayı, kardeş olmayı, sevgi ve saygıyı da öğretiyoruz.  Sadece bu son yılı özetleyecek olursak   20-21 Ocak tarihlerinde Mudanya’da yapılan Anadolu Yıldızları tekvando İl Seçmesi müsabakalarında 204 sporcunun mücadele ettiği ve  19 sporcu ile katıldığımız maçlar sonucunda 4 birincilik, 3 ikincilik, 7 üçüncülük elde ederek toplam 14 madalya kazandık.”

14 YAŞINDA GURURUMUZ OLDU
“14 yaşındaki sporcumuz Ahmet Eren Güneş, Ankara'da yapılan Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 7 maçını da kazanarak namağlup şampiyon oldu.  25 Haziran'da Ankara Taha Akgül Spor Salonu'nda katıldığımız Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası, Ahmet Eren Güneş katıldığı 7 maçın  7 sini de kazanarak nağmağlup şampiyon oldu. 5 yaşında kulübümüze kayıt yaptıran 14 yaşındaki Ahmet Eren Güneş şampiyonada 49 kiloda toplam 167 rakibiyle yarışarak bu büyük başarıyı elde etti. Aldığı sonuçla bu yıl yapılacak Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası için seçmelere katılma hakkı elde eden Güneş, Temmuz ayında Milli Takım kampına katılma hakkını kazandı.” 

BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK
Kulüp Tekvando Antrenörü Osman Gül ise, şöyle konuştu: “Bursa'ya bir şampiyonluk daha kazandırmanın sevincini yaşadık. Emek Spor Kulübü'nün bir sporcusunun Milli Takım forması giyecek olmasının kulübümüz içinde, Bursa adına da gurur verici. Sporcumuzun Milli Takım formasıyla da önemli başarılara imza atacağına eminim. Ayrıca  son başarılarımızdan birisi de Ankara’ da yapılan ve 27 ilden 2 bin 359 sporcunun katıldığı Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda üçüncü olan Ekrem Işık da Bursa’mızın gururu oldu. Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası Batı Grubu müsabakalarına Bursa'dan da 29 farklı kulüpten 110 sporcu ter döktü. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda sporcumuz Ekrem Işık +57 kiloda üçüncü oldu. Bursa'dan madalya alan tek sporcu olan Işık, aynı zamanda Bursa'nın gururu oldu. Bir diğer başarılı sporcumuz Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası ilk gün maçları sonunda 33 kg. da 275 rakibi arasında Bursa Emek Spor Kulübü sporcumuz Halit Tufan Kadeş Türkiye 3.’sü oldu.  Bu başarıların sırrı özverili, disiplinli ve çok çalışmak diyorum.”

HER ÇOCUK SPORUN İÇİNDE OLMALI
“Bu günün olduğu gibi, geleceğin de şampiyonlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz.  Sporcularım ve ailelerinin de desteğiyle gün geçtikçe büyüyen bir kulüp ve çok büyük bir aileyiz. Ekip olarak hepimizin istediği karakterli, düzgün, Türk Sporcusunu temsil edebilecek gençler yetiştirip topluma kazandırmaktır. Sporun içinde olan her çocuk kesinlikle kötü alışkanlıklardan uzak, tatlı rekabet ile yarışmayı, dostluğu, kardeşliği, ekip halinde hareket etmeyi, bunlar gibi sayamayacağımız kadar olumlu özellikler kazanıyorlar. Bundan dolayıdır ki biz her çocuğumuzun sporun içinde olmasını istiyoruz.” 

Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel: “Transfer tahtasını açacağız” Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel: “Transfer tahtasını açacağız”