Fatih AKKUŞ

3 puan hasretine Sivas’ta son vereceklerini söyleyen Aybaba “İyi bir takıma karşı oynayacağız biz de iyi bir takımız. Sahaya her şeyi doğru yansıtıyoruz ama bugüne kadar 3 puan alamadık. Futbol bu. Her zaman söylüyorum bunlara takılmayalım çok kazanırız diye öyle de olacak göreceksiniz. Sivas zor bir deplasman ama artık kazanmak istiyoruz. Futbolcularımız da bunun bilincinde çalışmalarımız da o yönde. İyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Şu anda eksik bir oyuncumuz yok. Mevcut kadroya bakıyoruz bugünden sonra bir değişiklik olmazsa hemen hemen aynı kadroyu düşünüyorum” dedi.

John sadece görüntüde var

Joshua John’un antrenmana çıkması “Acaba oyuncu affediliyor mu?” sorusunu akıllara getirmişti. Ancak Samet Aybaba buna da net bir cevap verdi “UEFA’nın kriterleri var. Kulüp bazı yaptırımları uyguluyor, bazılarını uygulayamıyor. Uygulayamadığı yaptırımlar içinde bu oyuncunun idmana çıkması ve görüntüsünün bulunması var. Sadece bu yüzden bizle birlikte” diyerek soruların da önüne geçti.

Moralleri yerinde bir de kazanırsak

Oyuncuların morallerinin yerinde olması antrenmanlara da yansıyor. Sahada 3 puan gelirse neler olur tarzında bir soruya o kadar içten cevap verdi ki Samet Hoca “Oyuncular çok keyifliler. Toplantılarda, yemeklerde, sahada. Keyifleri iyi, kazandıkları zaman onları nasıl tutacağız bilemiyorum artık. Gelişiyoruz. Biz gelişmeye açık bir takımız. Yeni yapılandık, size anlatacağım bir sürü şey var bu 3 saat sürer. İyi gidiyoruz, tabii ki eksiklerimiz var her takım gibi hazır değiliz, çoğu takım gibi şansla kazanmıyoruz biz bir şeyleri zorluyoruz yapmaya çalışıyoruz. Büyük takım gibi geliştirmeye çalışıyoruz. Orada da tabii ki aksaklıklarımız sıkıntılarımız var. Oyuncularımızın uzun süreli oynanamamanın  sıkıntıları var 2-3 tanesinin her yeri ağrıyor ama her şeye rağmen toparlanıyoruz” dedi.

Üstüne koya koya gidiyoruz

Takımın 6 haftada iyi bir yol kat ettiğini ve geliştiğini söyleyen Samet Aybaba, “6 hafta iyi geçti geliştirdik ama yeterli değil.  Bundan sonraki sürecin daha da üzerine katarak devam etmesi lazım puan olarak da futbol kalitesi olarak da. Genç oyuncularımızı daha çabuk, hızlı geliştirmemiz lazım. Bunlarla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Gelinen sürece bakarsanız puan dışındaki her şey iyi gidiyor diye düşünüyorum. Futbolcularımız bir şeyleri daha iyi yapmaya çalışıyorlar. Hiç ummadığınız takımlar ummadığınız takımları yeniyor.  Bizim de böyle bir şanssızlık dönemimiz diye düşünüyoruz. Çünkü bizim kadromuz her şeyi kaldıracak güce erişecek zaman içerisinde. Oyuncularımızda kazanamamaktan dolayı baskı yok” şeklinde konuştu.

Süper Lig'in  en iyisiyiz

Özellikle Süper Ligde mücadele eden takımlar içerisinde 1. Sırada olduğunu söyleyen Aybaba söylerine şöyle devam etti “Çok iyi şeyler yapıyoruz. Eksiklerimiz de var. 9 tane yeni oyuncu ile 17 oyuncuyu göndererek, 11 tane altyapıdan futbolcu katarak bu takımın yaptığı işlerden memnunum. Ama puan anlamında da yukarıya çıkmamız lazım. Bu da zaman içerisinde olacaktır”