Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve Milas Zabıta Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa başlattıkları çalışmayla park ihlali yapan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Milas’ta park yasağı bulunan cadde ve sokaklara park yapılması, bazı yolların kapanmasına, trafik akışının zayıflamasına neden oluyor. Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve Milas Zabıta Müdürlüğü ekipleri; trafiğin ağırlaşmasına hatta trafik akışının kesilmesine neden olan bu park ihlalleri konusunda ‘kararlı’ bir çalışma başlattı. Ekipler, gün boyu Atatürk Bulvarı, Halilbey Bulvarı, Hayıtlı Mahallesi Nur Sokak ve Lozan Caddesi üzerinde park yasağı olmasına rağmen yol kenarına park eden araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

NUR SOKAK’TA BÜYÜK SORUN VAR
Özel İzan Sağlık Hastanesi’nin bulunduğu Hayıtlı Mahallesi Nur Sokak’ta yaşanan park ihlalleri yolun bir bölümünü araç trafiğine kapatıyor. Hastaneye araç giriş-çıkışını tehlikeye düşüren park ihlalleri konusunda çalışma yapılmasını takdir eden vatandaşlar, herkesin kurallara uyarak başkalarını mağdur etmemelerini istedi.

Araç sürücülerini uyaran ancak uyarılara kulak asmayan sürücülere cezai işlem uygulayan polis ve zabıta, yolu trafiğe kapatan araçları çekici yardımıyla yoldan kaldırdı. Öte yandan ‘satılık’ ibaresiyle yol kenarına aracını park eden sürücülere de ceza kesildi. Araç trafiğini ve yaya trafiğini olumsuz etkileyen durumlara müsaade etmeyeceklerinin altını çizen ekipler, vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi.