Türkiye sağlık turizmi kapsamında gelen estetik, obezite cerrahisi, diş hastalarına check-up hastalarının da eklendiğini ifade eden Dr. Arkun, “Check-up programı her şeyden önce bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Check-up doktoru hastayı gördükten sonra kişiye özel bir tetkik ve takip programı oluşturur. Uygulanacak prosüdür, dikkat edilmesi gereken süreçler hastaya detaylı olarak anlatılır. Sonuçlar uzman doktorlar tarafından değerlendirildikten sonra hastanın check up süreleri belirlenir. Kimi hastalar için bu süre 6 ay, kimisi için ise 1 yıldır” dedi. 

HASTA TASARRUF EDİYOR

Check up programlarının hastalıkların erken teşhis edilmesini sağladığı için ülkelerin sağlık masraflarını düşürdüğünü ifade eden Özel İzmir Can Hastanesi Check-up Doktoru İlkem Arkun, “Hastalığı daha başında yakalama şansınız var. Böylelikle antibiyotik, hasta yatış hizmeti gibi masraflardan kurtulmuş oluyorsunuz. Hem hasta hem de devlet kazançlı çıkıyor. Bu programlar sayesinde diyabet, hipertansiyon, kanser gibi hastalıklara erken tanı koyup hastalıkların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyorsunuz” diye konuştu. 

 

İSVİÇRE’DEN İZMİR’E

İsviçre’de yaşayan Ahmet Atalay (43) da sağlık kontrolleri için İzmir’i tercih etti. Ülkesinde aile hekiminin onayı olmadan bir üst sağlık merkezine gidemediklerinden dert yanan Atalay, bu sıkıntılar nedeniyle check-up için İzmir’e gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Eşi Semiha Hanım ile Özel Can Hastanesi’ne gelen Atalay, “Burada yabancı hastalara da kaliteli hizmet verildiğini öğrendik. Doktorlar çok ilgili, tüm kontrollerimiz ve tahlillerimiz yapıldı. Dahiliye, ortopedi, kardiyoloji, nöroloji, hatta plastik cerrah ile görüştük. Check-up doktorumuzdan da çok memnun kaldık. Herkese sağlık kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.