Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

“Türk Milli eğitiminin  amaç, ilke ve hedefleri doğrultusunda; meslekî ve akademik alanda başarılı;  yeteneklerini geliştirmeye ve yeniliğe açık, bilinçli nesiller yetiştirmek. Yeni öğretim yöntemleri ve gelişmelerin izini sürerek, sağlık eğitimi ve yetiştirdiği öğrencileriyle marka değerine ulaşmış; evrensel nitelikli, lider bir okul olabilmektir” diyerek açılış konuşmasını yapan Kurum Kurucusu Özcan Alagöz bilgilendirmelerine şöyle devam etti: 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

BU SEKTÖRDE İŞSİZ KALINMAZ

”Çevrenizi incelediğinizde meslek gruplarında çok sayıda işsiz olduğunu göreceksiniz, bu konuda tek istisna sağlık elemanlarıdır. O grupta asla işsize rastlamazsınız. Özellikle genç işsizliğin yoğun olduğu ülkemizde en iyi meslek kolay iş bulunabilen meslektir .Bunun fabrikası da bizim gibi eğitim kurumlarıdır. Mezunlarımız hem meslek sahibi oldukları gibi hem de diğer meslek lise mezunları gibi, üniversiteye devam edebiliyorlar .Ayrıcalıklı olarak, sağlıkla ilgili ön lisans programlarına sınavsız geçebiliyorlar. Lisans bölümlerine ise artı puan avantajıyla geçiş yapabiliyorlar. Fiziki yapı anlamında standartların üzerinde olduklarını iddia eden Özcan Alagöz “Dersliklerimizde akıllı tahtalar, projektörler ve son model simülasyon özelliği olan maketlerle donatılmış 50 metrekareden büyük teknik laboratuarlar, son teknoloji araç gereçli fizik, kimya, biyoloji ve anatomi laboratuarları, resim ve müzik sınıfları 250 metrekare beden eğitimi salonu kütüphanesi ve yemekhanesinin yanı sıra açık ve kapalı bahçe alanlarıyla modern ve rahat eğitim öğretim programı sunuyoruz” ifadesini kullandı.

POZİTİF ETKİSİ VAR

Alagöz, "Ayrıca okulumuzda derslik başına düşen öğrenci sayısının da az olması eğitim kalitesini büyük oranda pozitif etkilemektedir. Mezun olan bütün gençlerimize mesleklerinde muvaffakiyetler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

AYRILIK VAR AMA VEDA YOK

Okul Müdürü Yahya Çankaya genel olarak öğrencilere tavsiyelerini sıraladığı konuşmasında şunları söyledi, ”Sevgili öğrenciler... Sizler bu okuldan mezun olurken bizlere veda etmiş olmayacaksınız. Her zaman acı ve tatlı anılarınızla okulunuzu hep hatırlayacak, geçirdiğiniz dört yıllık zaman diliminde elde ettiğiniz bilgilerle yetinmeyip, kendinizi daha da geliştirmiş olarak topluma değerli hizmetler sunacaksınız. Bu okul sizlere her türlü eğitimi vermeye çalıştı, peki verilen bilgiler yeterli mi? Hayır, okul sizlere ilmin, bilginin anahtarını verir, o anahtar ömür boyu kullanacağınız, altın bir bileziktir. Toplumumuz sizden ahlaklı, erdemli, edepli, terbiyeli, bilgili birer sağlık elemanı olarak hizmet beklemektedir. Görev yapacağınız sağlık kuruluşlarında şefkat ve merhameti elden bırakmayınız. Her zaman takdir edilen olmaya çalışın. Hayatta karşılaşacağınız olumsuzluklarla mücadele ederken empati yapmayı asla unutmayınız. Hiçbir zaman insanları aşağılamayın ve suçlamayın. Her zaman hataları başkalarında değil kendinizde arayın size hatalarınızı söyleyenlere teşekkür edin, onları kırmayın. Yalan söylemeyin, dürüst olun ki saygı göresiniz."