CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir plansız yatırımlar, kaynakların kötü yönetimi ve alt yapı sorunları nedeniyle Bursa’nın yaşanabilir kent olmaktan çıktığını ifade etti. kenti bir süredir etkisi altına alan yağmur ve fırtınanın, pek çok sorunu gün yüzüne çıkardığına dikkat çeken Özdemir; “Kentimize ne zaman yağmur yağsa, hayat felç oluyor. Geçen hafta sonu da yağan yağmur ve fırtınanın etkisiyle pek çok mağduriyet yaşandı. Ne yazık ki bu ilk kez olmuyor. Kentin hatalı yönetilmesinin ve alt yapı sorunlarının neticesinde bat-çık’lar, metro istasyonları hatta bulvarlar ve en işlek caddeler bile yine göle döndü. Ev ve işyerlerini su bastı, maddi zarar oluştu. Evlerine dönmeye çalışırken bat-çıklardaki göllerde araçlarında mahsur kalan, metroya binmeye çalışırken dizlerine kadar suyun içine batan Bursa halkına bu mu reva görülmektedir” dedi. Bursa halkının trafik ve ulaşım problemleriyle boğuştuğunu vurgulayan Özdemir, övünmekte sıraya girdikleri yeni yollarda sıkıntıların bitmediğini belirterek; “Yaptıkları uygulamalar trafik sorununu çözmüyor, aksine artırıyor. Toplu ulaşım araçlarıyla ilgili sıkıntılar bitmiyor. Bütün bu sorunlar; bilimsel gerçeklerden, mühendislikten, kent dinamiklerinin görüşlerinin alınmamasından, plansızlıktan ve Bursa’nın kaynaklarının olmadık işlerde tüketilmesinden kaynaklanmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

SINIFTA KALACAK SEVİYEDE

“Bursa’yı yıllardır AKP yönetiyor” diyen Özdemir, bilim dikkate alınmadığı, kaynak ve yatırım planlaması yapılmadığı, Bursa’nın kaynakları doğru kullanılmadığı sürece hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade ederek; “Bursa, en sakin saatlerde Bursaray gezisi yapıp fotoğraf vererek, restorasyon adı altında restoran yaparak yönetilmez. Bursa’nın çok ciddi bir alt yapı sorunu var ve yapılan hatalı yatırımlarla bu sorun büyüyor.  Recep Altepe deyince artık aklımıza gelen tek şey sorun oluyor. Güzelim şehrimizi yaşanmaz hale getiren Altepe, değişik kaynaklardan yaptırdığı haberlerle Türkiye’nin en yaşanabilir şehrinin Bursa olduğunu belirtmişti. Bu haberlere kim inanır bilinmez, ancak Bursalıların inanmayacağı kesin. Trafiği, rantsal dönüşümü, betonlaşması bir yana altyapımız da sınıfta kalacak seviyede. Geçen günlerde yaşanan yoğun yağmur, bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sayın Recep Altepe zannediyorum değişik bir şeyler denemeye başladı ve Bursa’ya Venedik’i getirmeyi amaçladı. Sayesinde Bursa’nın ne yaşanacak yeri kalmıştır ne de ortada gelecek için umut veren bir şehir vardır” şeklinde konuştu.

BURSA TARAFTARI DERS VERDİ

Bursaspor’un durumunu da değerlendiren Özdemir, takımın büyük bir badire atlattığını belirterek; “Avrupa Kupaları iddiasıyla başlayan sezon, son hafta düşmeme mücadelesine sahne oldu. Kilometrelerce uzağa canını dişine katarak giden taraftarımız, adeta Türkiye’ye tribün dersi verdi. Takımın itici gücü oldu, bir dakika bile susmadı. Başta büyük taraftarımızı ardından mücadele eden futbolcuları ve en kritik zamanda elini taşın altına sokan eski oyuncumuz Mustafa Er’i canı gönülden tebrik ediyorum” dedi. Sezonun kabus yaşanmadan sonlandığını ancak ileriye bakmak ve hatalardan ders almak gerektiğine dikkat çeken Özdemir; “Bunun için elbirliğiyle mücadele edip, Bursaspor’umuzu siyasetin elinden çekip almamız gerekiyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ve AKP’nin ellerini Bursaspor üzerinden çekmesi şart! Bursa’yı yaşanmaz bir forma sokan Sayın Altepe’nin vizyonu, Bursa’yı küme düşürdüğü gibi neredeyse Bursaspor’u da düşürüyordu. Sayın Recep Altepe başta olmak üzere AKP artık Bursaspor’un üzerinden elini çekmelidir. Sayın Altepe’nin bu saatten sonra Bursa’ya yapacağı tek ve en büyük iyilik hiçbir şey yapmamaktır” açıklamasında bulundu.