Gülin ÖZDEMİR-Mine Cansu MAZI

Bir sanatı yaşatmanın ve o sanatın bir parçası olmanın vermiş olduğu mutluluk… Her dokunuşta sabır ve aşk… Hobi olmaktan çıkıp, tutkuya dönüşen sanat eseriyle gönüllerini mesleklerine adamış 3 sanatçı… Tayyare Kültür Merkezi’nde eserlerini görücüye çıkaran Türk Arap Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nagihan Tekin, Hatice Şehnaz Baykal ve Emine Yılmaz’ın sergileri, 57. Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, Nilüfer Belediyesi Başkan vekili Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Türk Arap Dostluk Derneği Bursa İl Başkanı Mustafa Bircan ve Hüseyin Aras’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1978 Bursa doğumluyum. Evliyim. Çocuklarımı büyüttükten sonra Filografi, tel kırma, ahşap boyama ve biraz da çiniden bir şeyler yaptım. Sanata yakın bir insanım. Geleneksel el sanatları usta öğreticisiyim.

(Özel) Şeftali bahçesinin tam ortasında 2 bin yıllık tarih (Özel) Şeftali bahçesinin tam ortasında 2 bin yıllık tarih

Ne kadar zamandır bu işin içindesiniz?

10 senedir filografinin içindeyim. Yaklaşık 5 sene icazetli olarak çalışıyorum. Önceleri hobi olarak başladım ama artık benim için bir yaşam tarzı haline geldi.

Çalışmalarınızda vermek istediğiniz mesaj nedir?

3 arkadaş birleşip ne yapabiliriz dedik ve güzel bir sergi açtık. Sergide vermek istediğimiz mesaj belli… Özellikle bu işi bilmeyen kadınların mutlaka sanata el atmalarını istedik. İlla filografi ya da çini olacak diye değil, birçok geleneksel ve geleneksel olmayan sanatlar var. Evde boş vakit geçirmektense değişik alanlara yönelmeliler. Mutlaka bunlara sanatla tanışmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu şekilde kendilerini daha iyi hissedeceklerini, psikolojik bunalımdan daha çabuk çıkacaklarına eminim…

Sizi bu sanata iten etkenler nedir peki?

Çocuklarımı büyüttükten sonra hayatımda bir boşluk oluştu. Bu zamanı nasıl doldurabilirim diye düşünürken el sanatlarına başlamaya karar verdim. Zamanında filografi, tel kırma, ahşap boyama, çiniden eserler yaptım. Bu işi ilk Türkiye ile tanıştıran Saim Devrilmez’dir… Ben onun öğrencisiyim. Kendilerinden eğitim alarak geleneksel el sanatları usta öğreticisi oldum. İlk zamanlar benim için sadece hobiydi şimdi ise yaşam tarzı.