Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde bir gün süren fuara lise ve üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Meslek tanıtım fuarının sabahki bölümünde devlet tiyatrosu sanatçısı Serap Uluyol, "Meslek Seçimi" konulu eğitim verdi, Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu da, "Stres Yönetimi" konusunda konferans verdi. Meslek odalarının da temsil edildiği programın öğlenden sonraki bölümünde 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı kulüplere üye 28 ayrı meslek sahibi Rotaryen, meslekleri ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerini gençlerle paylaştı.

Fuarla ilgili bilgi veren Rotary. 2440. Bölge Federasyonu Meslek Hizmetleri Ana Komitesi Başkanı Kasım Çapraz, lise öğrencilerini, gelecekte sahip olacakları meslekler konusunda bilgilendirmeyi, üniversitede okuyan öğrencileri de geleceklerini planlamalarında yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Lise öğrencilerinin büyük çoğunluğunun, gelecekte yapmayı planladıkları meslek konusunda kararsız kaldıklarını, onların bilgilendirme ve yönlendirilmeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Kasım Çapraz, topluma hizmeti ilke edinen Rotaryenler olarak gençlerin meslek seçimini sağlıklı yapabilmeleri için çalıştıklarını dile getirdi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu da, meslek seçiminde yapılacak hataların bazen ileride telafi edilemeyecek sıkıntılara yol açacağına işaret ederek, gençlerin sahip olmayı düşündüğü meslekleri iyi tanımasının çok önemli olduğunu söyledi. Rodoplu, "Gençlerimiz, geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimiz yarının olgun insanları olacak. Onların bilgi ve becerilerine göre meslek edinmelerine, severek yapacakları bir işe sahip olmalarına destek olmamız gerekiyor" dedi.