İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1-3 Haziran tarihleri arasında VI. Robot Yarışması düzenledi. Türkiye´nin farklı bölgelerindeki lise, meslek lisesi ve üniversitelerden toplam 170 öğrencinin katılım sağladığı yarışmada farklı özellikler taşıyan 143 robot; serbest, mini sumo, sumo ve çizgi izleyen kategorilerde yarıştı. 4 farklı kategoride dereceye giren öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi´ni tercih etmeleri halinde başarı bursu sağlanacak.

YARIŞMANIN ŞAMPİYONLARI
Mini Sumo Kategorisi´nde Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi´nden Huzeyfe Furkan Ergül, Berkay Metin Batu, Ömer Özden, Furkan Yayla ve Furkan Özcan ‘Zeus´ adlı robotla birincilik kazanırken, ikinciliği Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Batuhan Kurt, Yunus Emre Kulaksızoğlu, Hasan Nezir, Yaren İpek ve Buse Havutlu ‘Bal´ adlı robot ile aldı. Üçüncülük ise Sabancı Meslek Teknik Anadolu Lisesi´nden Furkan Özcan, Samet Can Bilge, Berat Kaysal, Ebubekir Kolay ve Faruk Akduman´a Devrim adlı robotla gitti. 

Sumo Kategorisi´nde Marmara Üniversitesi´nden Emre Tarhana, Kaan Eroğlu, Samet Mumcu, Mesut Yılmaz, Yusuf Emre Kulaksızoğlu ‘Helon´ adlı robotla birincilik kazanırken, ikinciliği Marmara Üniversitesi´nden Doğukan Cemil Özeren ve Serdar Doğan ‘Senju´ adlı robot ile aldı. 

Çizgi İzleyen Kategorisi´nde ise birincilik ödülü Pendik Lisesi´nden Kadir Yavuz, Ahmet Serhat Aykılıç, Aydın Sarıdere, Cengizhan Dersmek ve Göktuğ Akkuş´a giderken, Melik Şeker ve Musa Baskın ikinci oldular.

Serbest Kategorisinde ise İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi´nden Mehdi Bashiri Ghotourlar, ‘Engelli Diş Fırçası Robotu´ ile birinci oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi´nden Koray Yıldız, Fatih Bozkurt, Aydın Bilgin ve Burak Yapıcı da ‘Robotic Hand´ ile ikinciliği elde etti. Üçüncülük ise ‘Followcam robotu´ ile Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Ömer Özden, Samet Can Bilge ve Furkan Özcan´ın oldu.