Erkan ŞEN/Özkan YILDIRIM

Öncelikle muhtarım bizleri  bu güzel mahallenizde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak yavaş yavaş röportajımıza başlayalım isterseniz? Buralarda yaşamanın yanı sıra hizmet etmekte  ayrı bir zevk olsa gerek değil mi muhtarım?

Öncelikle  buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız,  için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten de söylediğiniz üzere köyümüz konum olarak da çok güzel bir yerde bir tarafta Göksu Çayı bir tarafta köyümüzün yaslanmış olduğu tepeler, çok verimli topraklar ve araziler buraları. Ben Rıdvan Saka muhtarlıktaki ilk dönemim, aza arkadaşlarımızla birlikte mahallemize en güzel hizmetleri getirmek üzere yaklaşık bir yıldır yoğun çaba gösteriyoruz.

  • Bizlere, okuyucularımıza Çamönü Mahallesi'ni tanıtır mısınız muhtarım? Kaç hane vardır? Nüfusu ne kadardır? Geçim kaynakları nelerdir?

Mahallemizde 67 hane bulunmaktadır, 375’te  nüfusumuz vardır. Geçim kaynağı olarak genelde çiftçilik ve hayvancılık yapılmaktadır. yüzde 20  oranında hayvancılık, yüzde 80’de  çiftçilik olduğunu söyleyebilirim. Kooperatifimiz var aktif bir şekilde çalışıyor ayrıca,  sütleri topluyor sütlerimizi süthanemize veriyoruz sonra oradan firmalara dağıtılıyor. Kendi çapımızda idare ediyoruz  diyebilirim.

  •      Peki Muhtarım muhtar olma fikri nereden geldi aklınıza nasıl oluştu?

Muhtarlık fikri arkadaşlarımızın, dostlarımızın desteği isteğiyle oldu aslında, aday olma fikri başlarda aklımda yoktu ama sonrasında gelişen olaylar neticesinde aday oldum. Daha ilk dönemim, daha önceki seçimlerde  aday olmadım  geçen sene 31 Mart'ta yapılan  seçimlerde  bana oylarını verdiler, benim mahallemize muhtar olmam üzerinde birleştiler. Buradan tabii beni destekleyen bana oy veren bütün Çamönü Mahallesi sakinlerine  teşekkür ederim. Muhtar seçildikten sonra  artık herkesin muhtarıyım, herkese eşit mesafedeyim Bu bağlamda Çamönü’ne daha güzel hizmetlerin  gelmesi daha güzel çalışmaların yapılması için uğraşıyoruz.


BELEDİYEMİZLE YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ

Ufak tefek çalışmalar başladı gördüğünüz gibi burada bir Kur'an kursu yaptırıyoruz ,sadece tabii Kur'an Kursu değil, çok amaçlı bir bina olarak yapıyor Yenişehir Belediyemiz sağ olsun belediye başkanımız bizlerle yakın temas halinde tabi şuan yaşadığımız süreçten dolayı, belediyelerimiz Yenişehir'de ilaçlama dezenfekte  çalışmaları yaptığı için biliyorsunuz bu coronavirüs dolayısıyla şimdi gelen bu hizmetlerde  sekteye uğradı bir an evvel bu sıkıntıların sorunların  bitmesini bekliyoruz, bu gelen hizmetlerin devamı bakımından.

KANALİZASYON YETERSİZ

  •    Muhtarım ,  şu da olsa iyi olur , bu hizmette gelirse mahallemiz daha güzel olur dediğiniz hizmetler neler?

Şu anda bizim en büyük sıkıntımız, uzun yıllar önce köylü insanlarımızın kendi olanaklarıyla bilinçsizce yapmış oldukları  kanalizasyonlar çok yetersiz kalmış durumdadır. Eskiden kalma  bu küçük kanalizasyon künkleri  ihtiyacı karşılayamamaktadır. O yüzden kanalizasyon ile ilgili yenileme çalışmalarının  bir an önce yapılması lazım. Dilekçelerimizi verdik sıcak asfaltla ilgili orası da olacak, Allah'ın izniyle.

SONDAJI BEKLİYORUZ...

Barajımız ile ilgili sondaj vuracaklar barajımız da olacak, sondajı  bekliyoruz bu sene daha verdik bu projeyi Devlet Su İşleri geldi burasını hazırladı, şimdi sondaj vuracaklar oraya sondaj vurulduktan sonra İncili Barajı'ndan gelen büyük bir dere var yukarıda oradan göletimize takviye olacak. Ondan sonra inşallah tamamlandıktan sonra arazilerimizin yüzde 97'si sulanabilir durumda olacak. Bu da tabii üretimin artması insanların daha yüksek gelir düzeyine ulaşması anlamına gelecek. Çünkü buraları çok verimli topraklar bu aylarda buralarda kırağı olur.10  Numara fidancılık , meyvecilik olur. Bu kırağı buraların  güzel, verimli olmasını sağlıyor. Tabii topraklarımızın su ile buluşması durumunda çok güzel olacak.

BAŞKANLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Muhtarım Davut Başkanla  olsun, Alinur Başkan’la olsun iletişiminiz nasıl?

Davut Başkanımla hep irtibat halindeyiz. Alinur Başkanımla da yine Yenişehir'de yapılan toplantıda bir araya geldik. Tabi  onların da büyük sorumlulukları var, elbette  ödenek bakımından da biraz sıkıntı var belediyelerimizde. Yapılan toplantılarda öncelik verilecek projelere bir an önce başlanılacağı söylendi. Bu bağlamda belediyelerimiz ile iletişimimiz iyi güzel. Bazı köylerin tabi acil içme suyu sıkıntıları var, onların giderilmesinden sonra bizim buralara Mayıs ayından itibaren sıcak asfalt olacak diye  duyum aldık. Bu manada bizde bekliyoruz, başkanlarımıza teşekkürlerimizi gönderiyoruz.
 

EVDE KAL TÜRKİYE EVDE KAL ÇAMÖNÜ

    Peki Muhtarım, son olarak  ilk girdiğiniz  seçimde sizi çoğunlukla seçerek muhtar olmanızı sağlayan Çamönü Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?.

Bu görevi bize verdiler. Bu görevi yerine getirebilmek,  ihtiyaç duyulan hizmetleri mahallemize, köyümüze getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Belediyelerle kurumlarla bu manada  koordinasyon  halindeyiz. Tabii yavaş yavaşta yatırımların hizmetlerin  gelmesi bizleri mutlu ediyor, dediğim gibi diğer yapılması gereken projelerin  hayata geçmesi ile Çamönü Mahallesi çok daha güzel olacak. Burada en başta  Çamönü Mahallesi sakinleri olmak üzere ,Yenişehirlilere,  Bursalı hemşerilerime  ve bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Bu sıkıntılı sürecinde bir an evvel geçmesini bütün dünyanın bu virüs belasından  kurtulmasını temenni ediyorum.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi