Gülin ÖZDEMİR

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın organizasuyla düzenlenen “Rekabet ve Kalkınma için Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerleri”nin üçüncüsü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Dijital dönüşüm konularında danışmanlık ve eğitimler sunan İnan Acılıoğlu, bu kez ‘İnovasyon ve Dijital Dönüşüm’ konusunu katılımcılarla paylaştı. 


ÖNEMLİ MEVKİLER
Programda ilk sözü alan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, kamu kurumlarındaki yöneticilerin inovasyonun geliştirilmesi konusunda önemli bir mevkiye sahip olduklarını dile getirirken, kendilerinin en önemli görevleri arasında değişime liderlik ve rehberlik etmek ayrıca bu değişimi sürdürebilir kılmak gibi görevleri bulunduğuna dikkat çekti.
KAPASİTE GELİŞMELİ
İsmail Gerim konuşmasının devamında, kamunun sunduğu hizmetlerin, bütün bir ekonomiyi etkilediğini anlatırken "Doğal olarak genel bu kurumların icraatları vatandaşların yaşam kalitesine şekil verir.  İçinde bulunduğumuz bilgi çağının gereği olarak teknolojik gelişmeleri takip eden ve vatandaşa hizmet süreçlerinde teknolojik donanımları kullanarak hatasız, verimli ve hızlı cevap verebilen bir yönetim sistemine geçişi hızlandırmalıyız.”
HAYATI ETKİLİYOR
Ve organizasyonun özel konuğu İnan Acılıoğlu. Kamuda dijital dönüşümün ülke kaynaklarını doğru kullanılması hayati öneme sahip olduğunu vurgularken "Dijital dönüşüm, dünyanın geleceği açısından önemli bir fırsattır. Dünya hızla değişiyor, teknolojik gelişmeler hayatımıza kısa sürede giriyor. Teknolojik gelişmelerin hayatımıza uyumu için hukuki düzenlemeleri bir an önce yapılmalı. Eğer yapılamazsa o teknolojinin hayatımıza girmesi zorlaşır ve dünyayı takipte geri kalırız" dedi