Hasan Alp ÖZBEN

Kendisi başvuruda bulunmadığı halde milletvekili adayı olan Refik Özen hemşerileriyle sevgi dolu anlar yaşadı.  Saha çalışmaları ve genel seçimler hakkında değerlendirmelerini agazete'ye anlatan AK Parti Bursa 1. Bölge 3. Sıra Milletvekilli Adayı Refik Özen “Öncelikle 24 Haziran Seçimlerinin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Tabi AK Parti olarak adaylık açıklaması ilanından sonra aday arkadaşlarımıza sürekli sahadayız. Ramazan boyunca sabah 10.00’dan sahura kadar devam eden bir çalışmanın yoğunluğu içerisinde idik. Saha çalışmalarında halkımızın teveccühü çok önemliydi bizim açımızdan. Bunu da çok yakından görüyoruz. Bu aslında 24 Haziran seçimlerinin de bir göstergesi. Eğer bugüne kadar olduğu gibi inşallah 24 Haziran seçimlerinde de AK Parti’nin zaferiyle çıkacağını şimdiden hissediyoruz. Dolayısıyla 24 Haziran seçimlerinde sonra daha farklı bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, yönetim şekli değişmiş ama daha hızlı hareket edebilen kabiliyete sahip bir Türkiye’ye kavuşmuş olacağız” dedi.

İLK TUR’DA BİTER

Refik Özen, Cumhur İttifakı'nın ikinci tura kalmayacağını belirterek şu ifadelere yer verdi; “Görünen o ki ilk turda bu işi çok rahat bir şekilde bitecek dolayısıyla zaten diğer Cumhurbaşkanı adaylarının da seçimi kazanma gibi bir iddialarının olmadığının da farkındayız. Biri diyor ki; ‘Ben kalırsam seni desteklerim, sen kalırsan beni destekle’ böyle bir ikincilik pazarlığı yaşanıyor aslında. Dolayısıyla işin galibi belli. Ama muhalefetin 2. Tur hayallerinin de boş olduğunu göreceğiz ve biz sahada da bunu hissediyoruz. Meclis yapısını da inşallah Cumhur İttifakı’nın güçlü bir meclis çoğunluğuyla da hem güçlü meclis hem güçlü Cumhurbaşkanı ve güçlü Türkiye üçlemesi ile inşallah yolumuza devam edeceğiz.”

DAHA HIZLI MECLİS OLACAK

Özen, Cumhurbaşkanlığı sisteminin parlamenter sisteme göre daha hızlı çalışan bir meclis yapısının olacağına dikkat çekerek, “Bu yönetim sisteminde zaten biliyorsunuz yasama ve yürütme artık birbirinden tamamen ayrılıyor. Dolayısıyla yürütmenin başı Cumhurbaşkanımız ve onun dışarıdan atadığı bakanlarla oluşturulan bir yürütmeyle o anlamda daha hızlı hareket edebilen bir yapıya kavuşmuş olacağız. Meclis'te de sadece yasama yetkisine sahip bir meclis olacağı için o anlamda bütün enerjisini o konuya odaklayacaktır. Dolayısıyla daha verimli çalışmaların olacağı bir yapıya kavuşmuş olacak Meclis yapısı da. Bizim burada AK Parti Bursa Milletvekilleri olarak bugüne kadar getirilen hizmetlerin üzerine daha ne getirebiliriz in derdinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

ULUDAĞ TURİZİMİ GELİŞECEK

Refik Özen Uludağ’ın turizm faaliyetlerini daha verimli hale gelmesi ve şehrimizin gelişmesi adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek, “Başlayan devam eden projelerimiz var. Şehir hastanesi, hızlı tren, adliye sarayı gibi ve onun dışında Uludağ ile alakalı 12 ay kullanabileceğimiz, turizmin hizmetine daha fazla sunabileceğimiz bir değerimiz var. Dolayısıyla Uludağ’ında o anlamda bundan sonraki süreçte daha iyi bir konuma gelmesi noktasında arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğimiz sizin aracılığınızla Bursa halkına şimdiden ifade etmek istiyoruz. Bursa sanayisiyle turizmiyle termaliyle hak ettiği konuma her geçen gün yaklaşıyor. Bugüne kadar yaptığımız icraatlar da bunun bir göstergesi” şeklinde konuştu.