Ufuk IRGAŞ

Ördekli Kültür Merkezi’nin karşısında yer alan Abdal Meydanı’nda 42 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tarihi Taş Fırın'ın İşletmecisi Gürsel Kavan, koronavirüs tedbirlerini aldıklarını söyledi. Kavan; fırınının önüne "Sağlığınız bizim için önemli. Sosyal mesafemizi koruyoruz. Lütfen sırayı bu çizginin gerisinde bekleyiniz" şeklinde sokağa uyarıcı bant yapıştırdı.

HİZMETİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi alıp can kaybına sebep olan virüsle mücadelemizde bizlere uyarılarda bulunup yol gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür eden Kavan,  “Bursa'nın lezzetiyle meşhur Tarihi Taş Fırın’da müşterilerin ve personelin sağlığı için her gün dezenfekte işlemi yapılıyor. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınında uygulanan tedbirler ışığında tarihi taş fırınımız halkımızın hizmetine devam etmektedir. Müşterilerimizin ve personelimizin sağlığını korumak için tüm hijyen ve dezenfekte tedbirlerimizi aldık. Bu kapsamda düzenli periyotlarla fırınımız dezenfekte edilmektedir. Halkımız tüm tedbirlere uyarak meşhur lezzetlerimize bu günlerde dahi ulaşabilir” diye ekledi.

KAMPANYA BAŞLATTI

Kavan, hükümetin virüs karşısında aldıkları kararları harfiyen yerine getirdiklerini de dile getirdi. Kavan, devlet millet el ele vererek bu zor günleri de atlatacaklarına inandıklarını da ifade etti. Gürsel Kavan, valilikten aldığı özel izinle sağlık çalışanlarına yönelik başlattığı kampanya ile ilgili konuştu. Binek aracına "Siz evde kal dediniz ama biz kayıtsız kalamadık. Özür dileriz" şeklinde giydirme yapan Kavan özel kutular içine ürettiği tahinli pide ve simit koyup hastanelerde hizmet veren, sağlık çalışanlarına bedelsiz vereceğini söyledi. Kavan, özel kutuların üzerine ise "Bizler için hayatını tehlikeye atıp, gecesini gündüzüne katarak nice fedakarlıklarla mücadele eden siz kıymetli sağlık çalışanlarımıza en derin şükranlarımızla naçizane ikramımızdır. Afiyet olsun" şeklinde yazı yazdırdı.

ÖZEL NASİHATLARA GÖRE HAREKET

42 yıldır sektörde rakipsiz olarak hizmet verdiklerini söyleyen Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, rahmetli babasından aldığı özel nasihatları ise şöyle anlattı: "Babam Sabri Kavan' ın bana tek vasiyeti yarım asırlık Lezzet olan Tahinli Pide'nin ilk günkü tarifini asla bozmaması idi. Bu vasiyetle ben oğul Gürsel Kavan 3. nesil çocuklarım yani babamın torunları Enes ve Bilal Kavan'a aynı düsturu ve tarifi öğreterek onlara sancağı devredeceğim. 3. Nesille yaklaştıkça modern çağa ayak uyduran işletmemiz gerek sosyal medya, gerekse  yüz yüze aldığı yorumlarla müşterilerinin beğenisini kazanmış durumdadır. Bugünlerde Abdal Meydanı’nda üretimine devam eden Tarihi Taş Fırın yakınlarda 42. yılına özel 42 kişi ile tahinli pide yeme yarışması düzenlemesinin çalışmalarını yapmaktayız. Her kesimden başvuruların kabul edileceği yarışma noter huzurunda gerçekleştirilecek ve 20 dakika içine en çok tahinliyi yiyen yarışmacı birinci olacak. Sadece birinciye değil ilk beş yarışmacıya toplamda 17 çeyrek ve bir gram altın dağıtılacak. Sanat ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin de katılacağı yarışmanın büyük ses getirmesini bekliyoruz. Altın ödüllerinden kazanamayan 35 yarışmacıya da teselli ikramiyesi olarak bir başka özel lezzeti olan ıspanaklı ve peynirli birer tepsi hediye edilecek. Yani boş yok. Yarışmadaki amacımıza gelince tarihi tahinli pidemizi yeni nesillere tattırmaktır."

REKORUMUZU EGALE EDECEĞİZ

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında gerçekleştirdikleri özel programın tekrarını bu sene de geniş bir katılımla gerçekleştireceklerini ifade eden işletmeci Gürsel Kavan, konuyla ilgili olarak ta şunları söyledi: "Bursa ve dünya markası haline gelen tarihi taş fırınımız 42 yıldan bu yana hizmet vermektedir. Müşterilerimizin teveccühleri ile bu günlere kadar geldik. Babadan oğula, şimdi de toruna yani Oğullarım Enes ve Bilal'e aktarılacak asırlık lezzetimiz Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça var olacaktır. Ben konuşmamı fazla uzatmak itemiyor. Bu vatan için canlarını vermiş aziz şehitlerimize rahmet diliyor, devlet, millet, bayrak ve vatan sevdamızın ebediyen bitmemesi dileklerimi iletiyorum."