Fatih AKKUŞ (ÖZEL HABER)

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Alanyaspor’u konuk edecek olan Bursaspor, yapılan 1 günlük izinin ardından antrenmanlara başladı. Samet Aybaba’nın maçlardan sonra 2 gün izin verdiği futbolculara bu sefer 1 gün izin vermesi ise dikkatlerden kaçmadı. Pazar günü başlayan hazırlıklar dün öğlen saatlerinde yapılan tek idmanla devam etti. Basına 20 dakikası açık olan idmanda futbolcuların oldukça neşeli olması gözlendi. Bugün yapılacak idman basına ve taraftara kapalı olacak. Tarın ise Aybaba saha kenarında basın toplantısını gerçekleştirecek ve Özlüce’nin kapılarını maç saatine kadar kapatacak.

İNANMIŞLIK ÖN PLANDA

Maddi anlamda zor günler geçiren Bursaspor’da futbolcular bütün zorluklara rağmen sahaya bir şeyler yansıtmaya çalışıyor. Kaldı ki buna izin dahi vermeyen TFF ve MHK varken bunca emek zayii olmasın. Birileri çıkıp bu çocukların hakkını savunsun. Masaya yumruğunu vuramıyorsan bile en azından bir basın açıklaması yap ki bu çocuklar sahipsiz kalmasın. Bu taraftar her yerde olduğu gibi Trabzon’da da, İzmir’de de olacak; lakin ardında bir yönetim olduğunu hissetsinler.

BU İŞİN BURSA’SI DA VAR

İstanbul’da öyle bir maç oynandı ki deyim yerindeyse adaletsizlik nedir öğrettiler bize. Maç boyunca Bursaspor kulübesine el kol hareketleriyle sürekli sataşan Hasan Şaş ve onu görmesine rağmen sesini çıkarmayan Fatih Terim. Türk futbolu ne çektiyse sizin gibiler yüzünden çekti ama unutulmamalıdır ki her ilde bir Kebapçı Selahattin var. Sana misafirliğe gelen bir takıma bu denli saygısızca davranırsan sana birileri bunu hatırlatır ondan sonra arkana aldığın medya ile “Futbol teröristleri” naraları da atsan boşuna. Hele ki asıl “Futbol Teröristi” senin tribünlerindeyken. O nedir nasıl bir hazımsızlıktır arkadaş. Aytaç Kara golü attı ve tribünlerine koştu. Biz bile işimizi yapamadık; atılan maddelerden ki zaten Federasyon temsilcisinin kafasına isabet eden bir cisimle yaralanması da bu olayda oldu.

 

Taraftar bağrına basıyor

Kötü gidişat devam etse de Bursaspor taraftarı takımlarını bağrına basmaya devam ediyor. Özellikle İstanbul deplasmanında ortaya koyulan futbol taraftarı memnun ederken maç sonunda tribünlere çağırıp “Böyle oynayın canımızı verelim” tezahüratı da her şeyi özetler nitelikteydi. Cuma akşamı Bursa’da oynanacak olan Alanyaspor maçı için şimdiden tribünleri doldurmak için uğraş veren tribün gurupları birlik, beraberlik mesajı veriyor.

 

Bursaspor taraftarı göz bebeğimiz Kaan Kayalı’nın maç sonu yorumu ise durumu özetledi. Tribünün duruşuna ses olan Kayalı, şöyle konuştu: “Bursaspor bu hafta Galatasaray ile berabere kaldı. Aslında çok rahat kazanabileceğimiz maçı berabere bitirdik ve bir kez daha hakemlerimizin taraflı maç yönettiğini gördük. VAR sistemi bence güzel bir uygulama ama hakemlerimizin taraf tutmaları işi çok bozuyor. Bence hakemlerimiz her ne kadar Bursaspor’umuzu yıkmaya çalışsalar da asla Bursaspor’umuzu yıkamayacaklar. Hakemlerin çoğu üç büyük takımları tutuyorlar. Onlar ne kadar ‘Biz tarafsız maç yönetiyoruz’ deseler de biz bunun öyle olmadığını biliyoruz. Tekrar söylüyorum biz Bursaspor’umuzu kimseye yıktırmayız.”

 

 

Bursaspor Basketbol 2’de 2 yaptı

Potanın Timsahları zorlu Yalova deplasmanında da galibiyet almayı başardı. Şimdi ise 3. maçına sahasında Akhisar Belediyespor’u ağırlayacak. Rakip Akhisar da 2 maçta da 2 galibiyet alarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Şampiyonluğun en büyük adayı olan Bursaspor Basketbol bir diğer aday Akhisar’ı evinde ağırlayacak. Cuma günü Alanyaspor maçından önce saat 17:00’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki mücadeleden sonra Timsah Arena’ya otobüs organizasyonu yapılacak.

Amatör gümbür gümbür

Hürriyet Sahasında oynanan karşılaşmada Soğukkuyu Spor ile Çalıspor arasında oynanan 1. Küme karşılaşmasında takımlar sahadan 2-2 beraberlikle sahadan ayrıldı ancak sahaya koyulan mücadele görülmeye değerdi. Bir diğer karşılaşmada ise Küplüpınar Yeşildağspor ile Sinandede Ufukspor karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçtan 1-3 galip ayrılan taraf Sinandede Ufukspor takımı oldu. Puanını 4’e yükselten Sinandede maç sonu galibiyeti taraftarıyla kutladı.