Eda ÖZATA

Radyoloji ihtisasını Uludağ Üniversitesi’nde yapan ve yaklaşık 17 yıldır Radyoloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Yusuf Ziya Tangay yönetiminde kurulan Bizmer Radyoloji Merkezi, profesyonel, dinamik ve güler yüzlü bir ekiple Mudanya Yolu, Sanayi Caddesi üzerinde Bursalılar’a hizmet veriyor. Günümüz tıbbında doğru ve erken teşhisin, tedavinin en önemli basamağı olarak kabul edildiğini ifade eden Dr. Yusuf Ziya Tangay, amaçlarının yılların birikimi olan tıbbi tecrübe ve bilgiyi ileri teknolojinin sağladığı en üst düzeydeki imkanlarla birleştirerek her hastaya yeterli zaman, hak ettikleri güler yüzü sunarak butik radyoloji hizmeti vermek olduğunu söyledi.

RADYASYON HASTANIN MENFAATİNE KULLANILIYOR

Radyoloji klinik bir dal gibi görünse de vurgulanması gereken bir laboratuvar branşı olduğunu kaydeden Dr. Tangay, “Hastalık şikâyetiyle hekime gitmiş ve hekim tarafından uygun görülmüş, onların düşündükleri tanıyı doğrulamak veya dışlamak için çeşitli tetkikler yapan bir branşız. Yani bize hekime gitmeden gelen hasta çok uygun bir yol izlememiş oluyor. Bizim cihazlarımız çeşitli fiziki özellikler içerir. Bunlardan halk arasında en çok tedirginlik yaratan radyasyondur. Radyasyon içeren cihazlarımız var fakat hasta için kâr-zarar oranlarına bakıldığında hastaya zarar getirmeyecek, hastanın menfaatine olacak şekilde kullanılıyor. Birçok radyoloji yöntemimiz var. En temeli röntgendir. Röntgen, x ışını üreten bir cihaz ve dolayısıyla radyasyon içeriyor. Burada önemli olan gebelik sürecinde, yeni gelişmekte olan bir bebeğin genetik yapısını bozma ihtimalinden dolayı gebe kadınlarda röntgenden kaçınıyoruz. Bizim HSG diye bir tetkikimiz var. Rahim filmi. Bu durum kadının çocuk isteyip hamile kalamaması durumunda izah edilebilir. Bundan önceki 10 yıllık süreçte mevcut kullandığımız katater yönteminin olmaması sebebiyle yapılan HSG tetkikleri ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkarıyordu. Yeni teknoloji kataterlerle birlikte bu sorun ortadan kalktı. Çok ağrısız ve basit bir yöntemle şu anda bu tetkiki yapmaktayız” dedi.

RADYOLOJİNİN TALEP ETTİĞİ HER ŞEY MEVCUT

Bizmer’in son teknoloji cihazlarla butik radyoloji hizmeti verdiğini belirten Dr. Yusuf Ziya Tangay, “Bizmer 2002 yılı sonunda kurulan ve zaman içerisinde bünyesine birçok son teknoloji cihaz ekleyerek şu anki durumuna gelmiş bir şirket. Bizmer’de şu an radyolojinin talep ettiği ve gerektirdiği tüm cihazlar mevcut. Biz diğer yerlerimizde SGK anlaşmalıydık. Tabi ki SGK insanı da bizim insanımız. Ancak SGK’da 2 suistimal konusu var. Birisi biz tetkiki yapan kurumların suistimali, ikincisi o tetkiki yaptıran insanların suistimali. Devletin ödemiş olduğu bir MR, Tomografi fiyatlandırması var. Bunlar Türkiye’nin piyasa şartlarında mevcut hizmeti sağlayan firmaların birbirine çarptırması sonucu iyi sonuçlar doğmuyor. Bundan dolayı biz SGK ile anlaşma yapmadık. Fakat hasta talep ettiğinde makul fiyatlara özel hizmet alabiliyor. Genel olarak değerlendirecek olursak butik sağlık hizmeti anlayışıyla yola çıktık” diye konuştu.