Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un Beşiktaş’tan kiralık aldığı Umut Nayir yaptığı değerlendirmede “Kalan haftalarda zor bir süreç bekliyor bizi. Alttan gelen rakiplerimiz de kazanmaya başladı. Rizespor‘a karşı kazanarak çıkışa geçmeliyiz. Başka çaremiz yok. Artık maç kazanmalıyız. Aslında bunu başaracak gücümüz var. Hafta arasında çok iyi çalışarak Rizespor maçına konsantre olmak zorundayız” dedi.

TARAFTAR KENETLENECEK

Öte yandan İstanbul’da alınan yenilgiden sonra her ne kadar tepki oluşsa da taraftar Rizespor maçında kenetlenme hatta birleşme kararları alarak takıma sahip çıkacak. Rizespor maçında görsel anlamda şov var. Belki de bu kadar kötü olmasına rağmen ilk defa bu kadar büyük bir destek çağrıları yapıldı.

GALİBİYET SERİSİNE BAŞLAYACAĞIZ

Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu

Beşiktaş maçında sahanın en iyilerinden birisi olan Yusuf Erdoğan ise “Zor bir deplasman olacağını biliyorduk. İlk 45 dakika iyi oynamadık. Yememiz gereken bir gol ve aniden ikinci gol. 60. dakikadan sonra pozisyonlar bulduk. Kırılma anlarını lehimize çeviremiyoruz. İyi futbol oynuyoruz ama bir türlü topu içeri sokamıyoruz. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Ama sonuç odaklı olduğu için puan tablosuna yansıtamadık. Bugün üzgünüz. Bu maçı unutup Rize maçı ile galibiyet serisine başlamak üzereyiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

SATIŞ KONUSUNDA ÖBİLGİLENDİRME ŞART

Bağımsız Denetleme Kurulu olarak kongrede üyelerden yetki alan Yalçın Canbaz ve ekibi arazi satışlarıyla alakalı bursasporluyuz.org’a çarpıcı bilgiler verdi. Canbaz “Dernekler Kanunun 22. maddesi gereği, dernekler genel kurullarının yetki vermesi üzerine yönetim kurulu kararıyla taşınmaz mal satabilirler. Bu yetkiler Mali ve Seçimli genel kurullarda alınmaktadır. Bu satımlar Kamu İhale Kanunu’na tabi değil, yani ihale ile yapılması daha uygun olmakla beraber böyle bir zorunluluğu da bulunmamaktadır. Hukuki değerlendirme bu yönde olmakla birlikte, bu durumun genel kurul üyeleri ve Bursaspor’a gönül verenler tarafından değerlendirileceği hepimiz tarafından biliniyor. Satış işleminin gerçekleşmesi halinde sonuçlarının Bursaspor camiasına anlatılması yetki ya da onay almak anlamında değil ama camia bilgilendirme için önemli ve faydalıdır. Yönetim Kurulunca taşınmaz satışına karar verilmesi ve bu satışında ihalesiz yapılması halinde Yönetim Kurulunun Genel Kurulu Vekil sıfatıyla temsil etmesi sebebi ile SPK Lisanslı bir kuruluş tarafından değerleme yapılması ve satışlarda bu değerlemenin de göz önünde bulundurulması gerektiği 28.01.2018 tarihinde kurulumuzca Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirilmiştir. Satış henüz gerçekleşmemiş (Cuma 13.00 gibi konuştuk), satışın gerçekleşmesi halinde Yönetim Kurulu bu konuda Bilgilendirme yapacağını düşünüyoruz” dedi.

FAİZ ORANI BEKLENİYOR

Öte yandan yapılacak yapılandırmanın gecikmesiyle alakalı da bilgi veren Canbaz “Şu an yapılandırmanın içeriği, vade ve faiz konusunda bir belirsizlik söz konusu tüm kulüplerin nakit akış tabloları istendi. Bankalar kulüplerin yılda ne kadar yapılandırma geri ödemesi yapabileceklerini bu tablodan görmektedir. Buna göre; olması gereken yapılandırma rakamının bankalar tarafından kulüplerin ödeme kapasitesini aşmayacak şekilde belirlenmesidir. Tabii ki yönetim kurulunun da bu konudaki kararı önemli, borcun ne kadarının yapılandırılmasına talep edecekler, zannediyorum ki onlarda vade ve faiz oranlarını beklemektedirler. Daha önce Yönetim Kuruluna bildirdiğimiz üzere, borcun tamamı değil ancak uygun vade ve faiz uygulanırsa önümüzdeki 1 yıllık süreçte vadesi geçen futbolcu alacakları, personel alacakları ve kadro maliyetini çıkaracak nefeslenmemizi sağlayacak bir rakam gündeme alınabilir olduğu kanaatindeyiz. Sonuçta faiz yükü altına girilecek, bu kredi kulübümüzün sadece zaruri acil ödemesi gereken borç kalemlerini kapsamalıdır. Kredi miktarı arttıkça faiz yükü artacaktır. Her kulüp açısından olduğu gibi Bursaspor tarihinin de belki de en yüksek miktarlı sözleşmesi olacak bu yapılandırma, farklı görüşlerin değerlendirilmesi önemlidir. Diğer kurullarımızda tavsiye niteliğinde fikirlerini dile getirebilir. Tabii ki Konu ile ilgili son karar Bursaspor Yönetim Kurulu’nca verilecektir” dedi.