Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihi binada samimi bir ortamdaki gerçekleşen görüşmede, mimarlık mesleğinin durumu, Bursa’da yapılan çalışmalar ve Oda’nın önümüzdeki dönemde projeleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

“Belediyelerimizle işbirliği halinde çalışmak istiyoruz”

Ziyarette konuşan ve Bursa ile ilgili konularda önümüzdeki dönemde Mimarlar Odasi olarak daha aktif görev almak istediklerini belirten Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “Biz konulara tamamen mimarlık mesleği açısından ve objektif bir yaklaşımla bakıyoruz. Belediyelerimizle işbirliği halinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Belediyelerin yapacakları çalışmalarda kendilerinin de görüş ve önerilerinin olacagi ifade eden Şimşek, “Şehre değer katacak konularda bizim de katkımız olabilir. Aynı masa etrafında çok anlamlı çalışmalar ortaya çıkarabilir, çok da değerli  projelere birlikte imza atabiliriz” diye konuştu.

Çalıştay için destek talebi

Ziyarette, 'İmar Yönetmeliği Çalıştayı' düzenlemek istediklerini de söyleyen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Ankara’dan gelen tek tip bir yönetmelikle Bursa’yı dizayn etmenin mümkün olmadığını, dolayısıyla noktasal ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre bir takım ilave dokunuşlar yapmanın gerek olduğunu dile getirdi. Şimşek, bu konuların konuşulacağı ve verimli sonuclarin çıkacağı çalıştay için Başkan Aktaş’tan destek istedi.

Başkandan iade-i ziyaret sözü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Gülten Kapıcıoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette konuşan ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu’nun ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Mimarlar Odası Bursa Şubesi’yle önümüzdeki dönemde daha yakın temas halinde olacaklarını, gerçekleşen ziyaretin bu manada önem arz ettiğini dile getirdi. Başkan Aktaş ayrıca önümüzdeki günlerde Oda’ya iade-i ziyarette bulunacağını sözlerini ekledi.