Dijitalleşmenin günümüzde iş dünyasının en önemli başlıklarından biri haline geldiğini dile getiren PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, “Artık iş dünyasını şekillendiren mega trendlerin başında teknolojik dönüşüm, dijitalleşen ve değişen çalışma ortamına uygum sağlama gerekliliği geliyor. Öyle ki, bilgi teknolojileri çözümleri ve dijital uygulamalar, kurumların fark yaratmaktan öte, hayatta kalabilmek adına kullandığı araçlar haline gelmeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.

MİSYON VE VİZYONA UYGUN
İnsan kaynaklarını dijitalleşmeye iten kavramların başında küreselleşme olduğunu ifade eden Gül, “Dijital insan kaynakları demek, insan kaynakları departmanının yaptığı işlerin büyük kısmının artık dijital ortamlara aktarılması ve bu mecralar üzerinden gerçekleştirilmesi demektir. İnsan kaynaklarını dijitalleşme serüvenine iten konuların başında şüphesiz ki küreselleşme kavramı geliyor. İnsan kaynaklarının dijitalleşmesi kesinlikle kolay bir süreç olmayacaktır. İşletmelerin bu geçiş sürecinde en dikkatli olması gereken nokta ise yapılacak olan bu dijitalleşme faaliyetlerinin işletme misyon ve vizyonuna uygun olması ve dijitalleşecek platformların iyi seçilmesidir” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız"